05.10.2016 21:43

Ķekavas basketbolisti sezonu atklāj ar uzvaru mājās, mārupieši – ar zaudējumu viesos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti sezonu atklāj ar uzvaru mājās, mārupieši – ar zaudējumu viesos Ķekavas sporta klubs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīra pirmās kārtas spēles aizvadījušas abas Pierīgas komandas. LBL2 debitants basketbola klubs "Ķekava" savās mājās pārliecinoši ar 97:78 pieveica basketbola klubu "Jelgava", bet pagājušās sezonas vicečempioni mārupieši viesos piekāpās BK "Ogre"/"Kumho Tyres-2" vienībai 53:69.

LBL 2. divīzijas turnīra pirmajā posmā 21 komanda ir sadalīta trijās apakšgrupās. Pa četrām labākajām komandām no katras grupas otrajā posmā cīnīsies par 1.-12. vietu, bet pārējās – par 13.-21. vietu. Izslēgšanas turnīram kvalificēsies 16 komandas. Abi Pierīgas klubi iekļauti dažādās grupās un vismaz pirmajā posmā savā starpā netiksies.


Ar uzvaru turnīrā debitēja BK "Ķekava" basketbolisti. Maču pret jelgavniekiem viņi sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas un ne reizi nenokļuva zaudētājos. Otrā puslaika vidū viesiem gan izdevās 13 punktu starpību samazināt līdz četriem (36:32), taču trešajā ceturtdaļā ķekavieši veica 25:6 izrāvienu, un turpinājumā 14 punkti bija mazākais viņu pārsvars. Beigās plus 19.

Teicamu spēli BK "Ķekava" rindās aizvadīja LBL elites līgas klubos ("Barons", "Valmiera", "Jelgava") pieredzi guvušais Agnis Čavars, kurš atzīmējās ar triple double – 24 punkti, 15 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles. Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 34 punktiem bija Nauris Miezis, Niks Saknītis pievienoja 14, Kristaps Šteinbergs 12 un Modris Gundegs 11 punktus.

Ne tik spoži izbraukumā Ogrē klājās Mārupes sporta centra komandai. Pirmajā puslaikā līdzīgā cīņā sāncenši pārmaiņus izvirzījās vadībā, taču pēdējās minūtes veiksmīgāk aizvadīja mājinieki un, kā izrādījās, vadības grožus vairs neatdeva.

Trešajā ceturtdaļā 10 punktu deficītu mārupiešiem izdevās samazināt uz pusi (41:46) un vēl četras minūtes līdz pamatlaika beigām starpība bija pieci punkti (52:57). Tomēr beigās BK "Ogre"/"Kumho Tyres-2" basketbolistu uzvara sanāca gluži pārliecinoša – 69:53. Mārupes komandas rindās rezultatīvākie bija Roberts Pāže ar 15 un Mārtiņš Zemturis ar 14 punktiem.

Jau piektdien Ķekavas klubs savās mājās uzņems "VEF skolas" audzēkņus. Savukārt LBL trešās divīzijas pirmās spēles piektdien aizvadīs Saulkrastu un nākampirmdien – Carnikavas basketbolisti.