02.10.2016 19:11

Pierīgas futbola klubi aizņem pirmās trīs vietas Latvijas pirmajā līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas futbola klubi aizņem pirmās trīs vietas Latvijas pirmajā līgā FK "Auda"

Latvijas futbola pirmās līgas turnīra tabula mēnesi līdz čempionāta beigām nevar nepriecēt Pierīgas klubu līdzjutējus – sporta klubs "Babīte" jau nodrošinājis čempionu titulu, bet otro un trešo pozīciju ieņem "Olaine/Super Nova" un Ķekavas klubs "Auda".

Jau ziņojām, ka SK "Babīte" čempionu titulu nodrošināja trešdien, kad Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) diskvalificēja JFK "Saldus" vienību. Sestdien pret "Babīti" nenotikušajā spēlē Saldus futbolistiem tika piešķirts tehniskais zaudējums 0:3, bet Pierīgas komanda tika bez cīņas pie trim punktiem un kļuva neaizsniedzama konkurentiem.


Sešus punktus nedēļas laikā nopelnīja FK "Auda", kam arī tehniskā uzvara pār Saldus komandu nākamnedēļ paredzētajā spēlē, kā arī panākums 1:0 pār "Valmiera Glass FK" futbolistiem sestdien divu līdergrupas komandu savstarpējā mačā. Vienīgos vārtus jau 10. minūtē guva Edgars Bricis.

Toties sāpīgu neveiksmi cīņā par otro vietu tabulā svētdien savās mājās piedzīvoja Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine"/sporta kluba "Super Nova" komanda. Spēlē pret vieniem no turnīra pastarīšiem "Staiceles bebriem" olainiešus pirmā puslaika vidū vadībā izvirzīja kluba labākais snaiperis Vugars Askerovs. Taču 12 minūtes vēlāk viesi panāca izlīdzinājumu, bet neilgi pēc otrā puslaika sākuma guva, kā izrādījās, uzvaras vārtus – 1:2. Olainieši turnīrā nebija zaudējuši 13 mačus pēc kārtas – pēdējo reizi tas bija noticis maija beigās pret tiem pašiem "bebriem".

Pirmās līgas turnīra galvgalā SK "Babīte" komandai ir 69 punkti (24 spēlēs), "Olaine/Super Nova" komandai 53 (24) un futbola klubam "Auda" 52 punkti (25). Seko Rēzeknes futbola akadēmija ar 49 punktiem (gan tikai 22 spēlēs) un "Valmiera Glass FK" ar 45 punktiem (23 spēlēs).

Nākamajā kārtā 8. oktobrī "Olaine/Super Nova" futbolisti viesosies pie FK "Jēkabpils", bet dienu vēlāk SK "Babīte" izbraukumā tiksies ar Rēzeknes FA vienību.