01.10.2016 18:42

Stopiņu handbolistes sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru Elvijs Ozoliņš, LHF

Latvijas čempiones Stopiņu novada handbola komandas (NHK) spēlētājas jauno sezonu Latvijas virslīgā sestdien sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas vienību. Vīru pirmās līgas sezonas atklāšanas cīņā zaudējumu piedzīvoja Ulbrokas sporta kluba handbolisti.

Stopiņu NHK un LSPA komandu spēli Ulbrokas sporta kompleksā laukuma saimnieces sāka ar pieciem gūtiem vārtiem pēc kārtas, vēl pirmajā puslaikā pārsvaru palielināja līdz 20:7 un pēc pārtraukuma turpināja audzēt starpību, beigās svinot iespaidīgu uzvaru 33:14.


Mājiniecēm Elita Ekkerte guva deviņus vārtus, Daina Sergejeva – astoņus, Ivita Asare – septiņus un Elza Seržante – sešus.

Šajā sezonā dāmu virslīgā sacenšas sešas komandas (arī Salaspils sporta skola), kas pirmajā posmā katra ar katru tiekas četras reizes. Divas labākās uzreiz kvalificēsies pusfinālam, pārējās ceturtdaļfināla sērijās sacentīsies par vēl divām vietām pusfinālā.

Tāda pati izspēles sistēma ir arī Latvijas pirmās līgas turnīrā vīriem, kurā, tāpat kā dāmām, piedalās pa vienai Pierīgas komandai no Stopiņu un Salaspils novadiem. Salaspilieši jau izcīnījuši vienu uzvaru un piedzīvojuši vienu zaudējumu, bet sestdien pirmo maču pret kluba ASK/LSPA otro komandu savās mājās aizvadīja Ulbrokas sporta klubs.

Laukuma saimnieki diezgan ātri nonāca zaudētājos, un ilgu laiku rezultāta starpība turējās 4–5 vārtu robežās. Otrā puslaika vidū Ulbrokas handbolistiem izdevās to samazināt līdz 19:21, tomēr nākamo astoņu minūšu laikā viesi panāca 29:21 un sagādāja mājiniekiem zaudējumu 36:27.

Ulbrokas SK labā septiņus vārtus guva Andris Lazda, sešus – Ernests Ritvars Grava, pa pieciem – Nikolajs Panovs un Renārs Čerņevskis.