28.09.2016 12:42

Pierīgas futbola klubi finišējuši Rīgas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines un “Dinamo Rīga” komandu spēles epizode Olaines un “Dinamo Rīga” komandu spēles epizode Rīgas Futbola federācija

Līdz ar Olaines futbola komandas aizvadītajām divām spēlēm divu dienu laikā sezonu Latvijas otrajā līgā jeb Rīgas čempionātā noslēguši četri Pierīgas futbola klubi. Vislabāk veicās sporta kluba "Babīte" otrajai komandai, kas, startējot ārpus konkurences, ierindojās piektajā vietā.

SK "Babīte"-2 pēdējo spēli aizvadīja jau pirms divām nedēļām un sezonu beidza ar 12 uzvarām, diviem neizšķirtiem un desmit zaudējumiem (to skaitā diviem tehniskajiem). Summā Babītes futbolisti savāca 38 punktus – par 20 mazāk nekā turnīra uzvarētāji "Progress/Super Nova", kas arī spēlēja ārpus konkurences, un par 13 mazāk nekā Rīgas čempioni "FC Caramba Riga".


Septītajā vietā turnīra kopvērtējumā un ceturtajā vietā Rīgas čempionāta ieskaitē ierindojās Salaspils futbola skola, kas sezonu noslēdza ar zaudējumu 1:3 "Progress/Super Nova" futbolistiem un sagrāvi 6:1 pār FK "Fortūna"/Ogre vienību (četrus vārtus šajās divās spēlēs guva Ruslans Ahmetovs).

24 mačos salaspiliešiem 11 uzvaras, viens neizšķirts, 12 zaudējumi un 34 punkti. Tiesa, Salaspils komandu noslēguma tabulā vienu pozīciju zemāk vēl var nobīdīt "Riga United FC" futbolisti, kuriem ir punkts mazāk un atlikusi viena spēle.

Pamatīgu sakāvi 0:9 turnīra pēdējā spēlē pret "Progress/Super Nova" komandu piedzīvoja Garkalnes novada sporta kluba "Upesciems" futbolisti, kuri ar 28 punktiem finišēja septītajā vietā (vai desmitajā, pieskaitot ārpus konkurences spēlējošās komandas).

Savukārt Olaines komanda, kas pirmdien ar 1:3 piekāpās "Dinamo Rīga" vienībai, bet otrdien ar 2:0 pārspēja sudraba laureātus "Amoko/02", ar 21 punktu palika priekšpēdējā astotajā (respektīvi, 11.) vietā.