27.09.2016 11:38

Māris Rupeiks izcīnījis Latvijas čempiona titulu motokrosā blakusvāģiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Māris Rupeiks izcīnījis Latvijas čempiona titulu motokrosā blakusvāģiem Einārs Binders

Pieredzējušais Baldones motobraucējs Māris Rupeiks nedēļas nogalē Saldus "Silavotiņu" trasē notikušajās Latvijas motokrosa čempionāta pēdējā posma sacensībās blakusvāģu klasē nodrošinājis Latvijas čempiona titulu.

Sezonas pēdējā posmā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena "Salacas kauss" komandas pārstāvis Rupeiks kāpa kopā ar kantētāju Lauri Daideru – pirmajā braucienā viņi uzvarēja, bet otrajā bija otrie. Savukārt čempionāta kopvērtējumā Rupeiks čempiona titulu izcīnīja kopā ar Kasparu Liepiņu, liecina Latvijas Motosporta federācijas informācija.

Latvijas čempionātā Rupeika ekipāža nodemonstrēja apskaužamu stabilitāti – sešu posmu 12 braucienos tā septiņas reizes finišēja pirmā, četras reizes otrā un vienu reizi trešā, summā savācot 283 punktus. Vicečempionu tituls šoreiz aizceļoja pie Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa (209 p.), savukārt bronzas medaļa Igaunijas sportistiem Gertam Gordejevam un Keitam Kivastem (186 p.).

Tituli tika sadalītas medaļas arī Latvijas kausa un Latvijas junioru čempionāta vērtējumā, un vairākas godalgas ieguva Pierīgas novadu pārstāvji.

MX85 klasē čempiona titulu izcīnīja Kristera Serģa motokluba pārstāvis Patriks Ūzuls no Stopiņu novada. MX65 klasē otrais bija Jānis Kubuliņš no "MX Ādaži" komandas, bet viņa komandas biedrs Maruss Augustovskis ieņēma otro vietu Q50 kvadriciklu klasē. Q100 klasē vicečempiona titulu ieguva Kristians Stoļarovs no Babītes novada ("Motokruīzs"), bet MX50 klasē otro vietu izcīnīja Tomass Šaicāns no Mārupes motokluba "Bieriņi".