26.09.2016 16:03

Baldoniete Šellere izcīna LJF kausu, ropažniece Siliņa uzvar pēdējā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldoniete Šellere izcīna LJF kausu, ropažniece Siliņa uzvar pēdējā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Nedēļas nogalē sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas izšķirošais ceturtais posms šķēršļu pārvarēšanā. Pieaugušo konkurencē pēdējā posmā uzvarēja ropažniece Sabīne Siliņa, bet kopvērtējumā, rēķinot trīs labākos no četriem rezultātiem, uzvarēja baldoniete Anna Šellere ar zirgu Lavanders.

Sacensību sarežģītākais maršruts bija ar 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu. Pamatdistanci bez soda punktiem veica tikai divi sportiskie pāri un pārlēkšanā sacentās par uzvaru. Tajā atkal nekļūdīga bija Ķekavas jāšanas sporta kluba "Mežstrazdiņi" pārstāve Sabīne Siliņa no Ropažiem ar zirgu Kalgari, veicot distanci 33,66 sekundēs.

Otro vietu ieguva Sintija Semeņkova ar Irwinds Wing no Garkalnes novada Upesciema sporta kluba "Kriķi", saīsināto distanci veicot ar 4 soda punktiem 38,39 sekundēs. Trešais bija Ģirts Bricis ar Dunau no Babītes novada kluba "Sport de Lux".

"Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas pēdējā posmā šosezon pirmoreiz startēju pieaugušo konkurencē. Tās bija manas otrās sacensības ar Kalgari maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem, pirms tam gan Latvijas Olimpiādē veicu arī 140 cm konkūru. Maršruts bija sarežģīts. Tā apskates laikā rūpīgi skatījos, uzdevu jautājumus arī maršrutu sastādītājam Egilam Brokam, lai visu labi apdomātu un nepieļautu kļūdas," LJF preses dienestam pastāstīja galvenā maršruta uzvarētāja Sabīne Siliņa.

"Šī uzvara man ir pārsteigums, un liels prieks, ka izdevās to paveikt. Tā kā no rīta lija, domājām, ka sacensības notiks smilšu laukumā. Tomēr tiesneši izšķīrās par lielo – zāles laukumu. Un viss notika labi, lai gan domāju, ka zirgiem varētu slīdēt kājas. Tas man ir ļoti veiksmīgs šī gada āra laukumu sezonas noslēgums. Tagad jāgatavojas startiem starptautiskajām sacensībām "Tallinn international Horse show" "Saku" hallē 8. un 9. oktobrī. Nopietni jāgatavojas, jo būs spēcīga konkurence."

Ceturtajā vietā pēdējā posmā ierindojās Anna Šellere ar Lavanderu no Baldones jāšanas sporta kluba "Telfas", un tas LJF kausa izcīņas kopvērtējumā viņai ļāva izcīnīt uzvaru ar 51 punktu. Otro vietu summā ieguva Aleksandrs Šakurovs (Rīgas jātnieku klubs) – 47, trešais bija Ģirts Bricis – 45. Šī posma laureātes Sabīne Siliņa un Sintija Semeņkova ieguva attiecīgi astoto un ceturto vietu.

"Šīs man un manam zirgam Lavanderam bija tikai otrās sacensības konkūrā ar līdz 135 cm augstiem šķēršļiem. No LJF kausa izcīņas posmiem pirmajā ieguvu piekto vietu, otrajā – dalītu pirmo, un biju ar to ļoti apmierināta. Bet tad zirgs guva nelielu traumu, un trešajā posmā nestartēju," atgādināja Anna Šellere.

"Pirms šīm sacīkstēm pat kopvērtējumu neskatījos, tāpēc liels paldies LJF prezidentam Agrim Blauam, kurš pievērsa manu uzmanību tam, ka ir laba situācija kopvērtējuma tabulā, un tādējādi uzmundrināja startēt pieaugušo konkurencē galvenajā maršrutā, kas iepriekš nebija plānots. Daudz trenējāmies, un man tas ir liels sasniegums, ņemot vērā, ka pirmo reizi uzdrīkstējos startēt pieaugušo konkurencē, lai gan pēc gadu skaita vēl esmu jauno jātnieku konkurencē." Interesanti, ka jauno jātnieku konkurencē Anna kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā.

Citos LJF kausa ceturtā posma maršrutos starp uzvarētājiem bija Ģirts Bricis ar Carolus un Kartini, kā arī Diāna Vrubļevska ar Cagria un Darja Berkova ar Efektu no Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi". Savukārt kausa kopvērtējumā amatieru grupā pirmo vietu izcīnīja Līva Dzenovska ("Sport de Lux"), piecus gadus veco zirgu grupā otrais bija Ģ. Bricis ar Skato, bet bērnu grupā trešajā vietā ierindojās olainiete Emīlija Elizabete Zandere (z/s "Tīraines staļļi").