26.09.2016 11:23

Foto: Ikšķilē ar ZZK komandas uzvarām finišējusi SEB MTB sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ikšķilē ar ZZK komandas uzvarām finišējusi SEB MTB sezona Jeļizaveta Iļjina

ZZK komandas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien Ikšķilē aizraujošā cīņā kļuva par 2016. gada Latvijas populārākā sacensību seriāla SEB MTB maratona uzvarētāju prestižajā "Toyota Hybrid" klasē, bet ZZK vienība nodrošināja uzvaru un SEB MTB čempionu titulu komandu vērtējumā.

Kā informēja rīkotāji, "Toyota Hybrid" distancē pirms Ikšķiles posma uz čempiona titulu kandidēja pieci sportisti, labākajā situācijā bija "Rietumu banka-Rīga" braucējs Dmitrijs Sorokins, kurš, lai sev nodrošinātu čempiona titulu, nedrīkstēja konkurentiem zaudēt vairāk par minūti. 64 kilometrus garās distances vidū ik pa laikam mainījās līderu grupa, tomēr allaž starp vadošajiem bija ZZK komandas biedri Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms. Tieši viņi veica izšķirošo izrāvienu kopā ar Igaunijas čempionu Peteru Tarvisu.


Finiša taisnē ātrākie bija Blūms ar Pētersonu, nedaudz aiz sevis atstājot igauņu kalnu riteņbraucēju. D. Sorokins pēdējos kilometros centās deldēt starpību, tomēr līdz čempiona titulam viņam pietrūka 13 punktu jeb aptuveni pusotra minūte. Finišējot astotais un zaudējot uzvarētājiem trīs minūtes, Sorokins izcīnīja SEB MTB "Toyota Hybrid" distances vicečempiona titulu, bet Pētersons kopvērtējumā bija trešais.

"Toyota Hybrid" distancē dāmām pirms pēdējā posma drošā līderpozīcijā bija Lelde Ardava ("Rietumu banka-Rīga"), kura pēdējā posmā spēja apsteigt Katrīnu Jaunslavieti ("Ebike Machine"), kura pēc bērniņa nākšanas pasaulē sacensībās allaž bija atbraukusi pirmā. Trešo vietu posmā ieguva Madara Fūrmane. Sezonas kopvērtējumā Ardava pārliecinoši kļuva par SEB MTB čempioni, bet uz goda pjedestāla pārējiem diviem pakāpieniem kāpa Ingrīda Šmite un Madara Fūrmane. Sestajā vietā ierindojās Zanda Rutkovska no "Ādaži Velo" komandas.

M19-34 vecuma grupā vīriem pēdējā posmā uzvaru izcīnīja "EMU Mālpils sporta klubs" pārstāvis Kristers Kovgers, bet sezonas kopvērtējumā viņš ieņēma trešo vietu aiz Herberta Pudāna (ZZK) un Carnikavas sporta centra pārstāvja Kārļa Baltača. Ceturtais šajā grupā bija baldonietis Edgars Brigmanis un sestais – vēl viens carnikavietis Jānis Kaupe.

M40 grupā pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja siguldietis Raivis Zīmelis no "MySport veikals" komandas, M45 grupā triumfēja ādažnieks Normunds Zviedris (ZZK), bet M50 grupā pirmais Ikšķilē un trešais sezonas summā bija Sergejs Rodionovs no Carnikavas.

Ne mazāk aizraujošas cīņas ritēja 40 km garā "Virši-A" distancē. Vīru konkurencē šajā vērtējumā uz čempiona titulu arī kandidēja četri braucēji. Visus spēkus distancē izlika un pirmais pie Ikšķiles pilsētas domes finišēja Gints Jakovels ("Volkswagen-Veloprofs.lv"), kuram vajadzēja iegūt arī aptuveni pusminūtes pārtraukumu, lai cerētu uz SEB MTB čempiona titulu "Virši-A" distancē.

Tuvākie sekotāji finišēja pēc nepilnas pusotras minūtes, bet līdzšinējais līderis šajā vērtējumā Reinis Markss (Sportlife.lv) bija tikai astotais, Jakovelam zaudējot vairāk nekā divas minūtes. Tādējādi sezonas kopvērtējumā čempiona kausu "Virši-A" distancē ieguva Jakovels, otrais palika Markss, bet tikai divus punktus no viņa atpalika Lauris Purniņš ("MySport veikals").

Dāmu konkurencē nepārspēta visas sezonas garumā bija Lāsma Ozola ("Patria-Bottecchia"), bet attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma Beate Kovgere ("EMU Mālpils sporta klubs") un Rūta Brakovska ("MTB Garkalne"). No Pierīgas novadu pārstāvju veikuma vēl jāatzīmē Ķekavas novada sporta skolas audzēknes Kristas Ratnieces otrā vieta kopvērtējumā W18 grupā, viņas komandas biedra Elvija Zommera trešā vieta jaunākajā M16 grupā, kā arī "Salaspils Zīriņi" komandas pārstāvja Vismanta Caunes otrā vieta senioru M65 grupā.

Teicami veiktais pēdējais posms ļāva ZZK komandai kopvērtējumā sezonas noslēgumā apsteigt līdzšinējos čempionus un līderus "Rietumu banka-Rīga", kuriem nācās samierināties vien ar trešo vietu – Ikšķiles posmā sev otro vietu nodrošināja "Sportlife.lv".