03.07.2012 14:34

Ropažos aug ”bīča” komandu skaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos aug ”bīča” komandu skaits FIVB

Novada čempionāta otrajā posmā pludmales volejbolā jauktajām komandām ("mix") uzvar "Iespējams labākā komanda pasaulē".

Čempionāta pirmajā posmā piedalījās desmit komandas, otrajā – jau trīspadsmit. Lielāka komandu skaita dēļ rīkotāji nolēma izmainīt turnīra izspēles sistēmu, un pēc apakšgrupu turnīriem cīņas par uzvaru turpināja nevis četri, bet seši pāri, kas finālturnīrā aizvadīja vēl pa trim mačiem ar otrās grupas trim spēcīgākajiem duetiem. Kā izrādījās, pirmajā trijniekā šoreiz neiekļuva neviens no pirmā posma godalgotajiem pāriem.

Pirmo vietu, uzvarot visās astoņās viena seta spēlēs, izcīnīja "Iespējams labākā komanda pasaulē". Tās sastāvā spēlēja pludmales volejbola pasaules un Eiropas jaunatnes čempionātu dalībniece Ilze Liepiņlauska kopā ar Arti Bogdānu, kurš ar citu partneri bija ierindojies otrajā vietā Ropažu čempionāta pirmajā posmā.

Otro vietu, piekāpjoties vienīgi uzvarētājiem (12:21), ieņēma "Edža", jeb Anda Mičule un Edgars Andersons, bet trešo – "Peksis" (Sanda Liepiņlauska un Raivis Broks).

Kopvērtējumā ar 13 punktiem līderpozīcijas saglabā pirmā posma uzvarētāji "Cetra" (Baiba Kučika un Arno Bumbieris), kas šoreiz palika piektajā vietā. Viņiem ar 10 punktiem seko "Iespējams labākā komanda pasaulē", kā arī "Edža" un "Vienalga" (Klinta Bumbiere un Artis Bogdāns) – pa 8 punktiem.

Pēdējais trešais Ropažu novada pludmales volejbola čempionāta posms paredzēts 5. augustā, tam var pieteikties arī dalībnieki, kas nav startējuši pirmajos posmos.

Otrā posma turnīrs aizvadīts arī Siguldas novada pludmales volejbola atklātajā čempionātā, kurā trijās grupās kopumā piedalījās 22 pāri.

Tāpat kā pirmajā posmā, dāmu turnīrā pirmo vietu izcīnīja Zane Berdinska, kuras partnere šoreiz bija Mairita Bičkovska. Vīru turnīrā līdz 35 gadiem uzvarēja Ingmārs Veinbergs un Arvis Boženkovs, bet pēc 35 gadiem – Māris Kligins un Sandis Princis.