25.09.2016 19:05

Ķekavas florbola klubiem jaunā sezona sākusies bez spožuma

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbola klubiem jaunā sezona sākusies bez spožuma www.floorball.org

Latvijas florbola čempionāta virslīgas turnīros nedēļas nogalē trīs spēles aizvadīja Ķekavas klubi. Vīri guva uzvaru papildlaikā un piedzīvoja smagu zaudējumu, bet dāmas sezonas debijas spēlē cieta neveiksmi. Ar Pierīgas klubu piedalīšanos startējis arī pirmās līgas čempionāts.

Sestdien Ķekavas florbolisti savā laukumā uzņēma Liepājas florbola klubu "Kurši". Pēc pirmās trešdaļās laukuma saimnieki bija nonākuši neapskaužamā situācijā – 0:4. Otrajā perioda viņi atspēlēja trīs vārtus un trešajā pat uz brīdi izvirzījās vadībā (6:5). Pamatlaikā pārsvaru nosargāt neizdevās, toties pagarinājuma 30. sekundē precīzs metiens izdevās Klāvam Jansonam, un "Ķekava" svinēja pirmo uzvaru sezonā – 7:6.


Par labāko spēlētāju mājinieku rindās atzina hettrika autoru Henriju Uzraugu. Divus vārtus iemeta Kaspars Kovgers, bet Matīsam Jansonam vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Dienu vēlāk ķekavieši viesojās Cēsīs pie florbola kluba "Lekrings", un sākums bija tieši tāds pats, kā iepriekšējā mačā – 0:4 pēc pirmajām 20 minūtēm. Taču šoreiz cīņas gaitu lauzt neizdevās – otrajā perioda cēsnieki starpību palielināja līdz septiņiem vārtiem un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 12:5. Trīs no pieciem ķekaviešu vārtiem guva Jānis Liepa.

Dāmu virslīgas turnīru svētdien ar zaudējumu savās mājās čempionvienībai Kocēnu "Rubenei" sāka florbola kluba "Ķekava" spēlētājas. Pagalam neveiksmīgs ķekavietēm bija otrais periods, kuru viņas zaudēja 0:5 un visu spēli 3:8. Otrā novada komanda – "Ķekavas Bulldogs" – čempionātā iesaistīsies 2. oktobrī.

Sācies arī Latvijas pirmās līgas turnīrs vīru klubiem, un jau pirmajā kārtā savā starpā Spuņciemā tikās abas Pierīgas komandas – "RSU/Babīte" un FK "Saulkalne". 61. sekundē rezultātu atklāja Salaspils novada florbolisti, taču jau pusotru minūti vēlāk mājinieki panāca izlīdzinājumu, un arī turpinājumā vārtus guva tikai viņi – beigās graujošs 11:1 rezultāts "RSU/Babīte" florbolistu labā. Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Reinis Rugājs, Edgars Poņemeckis un Rūdolfs Važa, bet Rihardam Dainim vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Svētdien "Saulkalnes" florbolisti viesojās pie "Lielvārde/Fans" vienības un vēlreiz ielaida vienpadsmit vārtus – 4:11. Daniels Ģederts viesiem guva divus vārtus.