19.09.2016 10:49

Foto: Aizvadīts pirmais frisbija turnīrs Inčukalna novada vēsturē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Aizvadīts pirmais frisbija turnīrs Inčukalna novada vēsturē Lilija Geža

Inčukalna sporta kompleksa stadionā aizvadīts frisbija "cepures" turnīrs, kas kopumā pulcēja 37 spēlētājus no dažādām Latvijas pilsētām – Rīgas, Ventspils, Valmieras, Salaspils, Ogres un Inčukalna. Vasaras sezonas pēdējo turnīru atklātā laukumā Latvijā organizēja jaunizveidotā Inčukalna komanda "Wild Cats".

""Cepures" jeb "hat" turnīri ir frisbija sacensību veids, kurā spēlētāji komandās tiek sadalīti sacensību dienā ar izlozes palīdzību, tādējādi ļaujot mazāk pieredzējušiem spēlētājiem mācīties no prasmīgākajiem Latvijas frisbijistiem," to, kā cepures turnīri atšķiras no klasiskajām frisbija sacensībām, skaidroja "Wild Cats" pārstāvis Vadims Geža, kurš arī neslēpa gandarījumu par pasākuma norisi un apmeklējumu.


Inčukalna "cepures" turnīrā savas prasmes demonstrēja atšķirīgas pieredzes un meistarības spēlētāji vecumā no 11 līdz 35 gadiem, kas par godalgām un sponsoru sarūpētajām balvām cīnījās sešās vienlīdzīgās komandās. Organizatori bija parūpējušies arī par individuālām balvām, kas tika pasniegtas par atraktīvu un efektīvu spēli.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva apvienība "Kosmoss", kuru pārstāvēja Helēna Orlovska, Emīls Elksnītis (abi Salaspils frisbija klubs), Zintis Gaspažiņš ("Hardcore Ultimate", Rīga), Dainis Guks (Inčukalna "Wild Cats"), Gatis Jarohovičs (bez kluba) un Emīls Spuņģis (Valmieras frisbija klubs). "Kosmoss" sīvā finālspēlē ar rezultātu 8:6 pārspēja komandu "Brokoļi", ko veidoja Sintija Liepiņa, Alvis Viļumsons (abi Ogres frisbija klubs), Antons Baronovs, Dāvids Stepanjans (abi "Sirocco Ultimate", Rīga), Svetlana Parhimuka ("Ultimate Decision", Rīga) un Didzis Malderis (Salaspils frisbija klubs).

Kā norādīja V. Geža, turnīra rīkošanas mērķis bija popularizēt demokrātisko un ikvienam pieejamo sporta veidu arī Inčukalnā, piesaistot vietējo iedzīvotāju un uzņēmēju uzmanību. Inčukalna komandas pārstāvis uz regulāriem frisbija treniņiem, kas notiek svētdienās no plkst. 19.00 līdz 21.00 Inčukalna Sporta kompleksā Zvaigžņu ielā 2a, aicina ikvienu interesentu neatkarīgi no pieredzes un fiziskās sagatavotības.