18.09.2016 12:41

"Triobet/Ulbroka" florbolisti zaudē Brīvības pieminekļa pakājē, neveiksme arī "Ķekavai"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Triobet/Ulbroka" florbolisti zaudē Brīvības pieminekļa pakājē, neveiksme arī "Ķekavai" Latvijas Florbola savienība

Latvijas virslīgas florbola čempionātu jeb "Elvi" florbola līgu ar zaudējumiem sākušas abas Pierīgas vīru komandas. "Triobet/Ulbroka" aizraujošā sezonas atklāšanas spēlē Brīvības pieminekļa pakāje zem klajas debess piekāpās čempioniem "Lielvārde/FatPipe" florbolistiem, bet Ķekavas vienība savās mājās zaudēja talsiniekiem.

Florbola sezona sestdien tika atklāta ar interesantu pasākumu pie Brīvības pieminekļa, kur, paturot prātā decembrī Rīgā gaidāmo pasaules florbola čempionātu, 12 stundu garumā sacentās, jauniešu, amatieru, aktieru, olimpiešu un žurnālistu komandas. Bet vakara kulminācija bija pašreizējo valsts čempionu "Lielvārde/FatPipe" un "Triobet/Ulbroka" florbolistu oficiālā spēle plkst. 22 vakarā.


Neierastajos apstākļos labāk iejutās Lielvārdes florbolisti, kuri jau pirmajā trešdaļā guva četrus vārtus (4:1), bet trešā perioda sākumā jau it kā bija izšķīruši cīņas iznākumu (7:3). Taču Ulbrokas komandai gluži neticamā kārtā izdevās nepilnas pusotras minūtes laikā gūt trīs vārtus, bet nedaudz vēlāk arī izlīdzināt rezultātu 7:7.

Līdz pamatlaika beigām bija atlikušas tikai 50 sekundes, kad ilggadējais Ķekavas florbola komandu līderis Gints Klēģers no laukuma malas ar tālu metienu ieraidīja bumbiņu vārtos un panāca Lielvārdes kluba uzvaru 8:7. "Ulbroka/Triobet" labā divus vārtus guva Artūrs Jurševskis, bet komandas jaunpienācējs Juris Gribusts atzīmējās ar vienu precīzu metienu, divām rezultatīvām piespēlēm un labākā spēlētāja balvu savā vienībā.

Divu iepriekšējā čempionāta izslēgšanas turnīrā neiekļuvušo komandu savstarpējā spēlē Ķekavā laukuma saimnieki cīņā pret "Talsi/Irlava" komandu trīs reizes atspēlējās un trešās trešdaļas sākumā panāca 4:4. Taču turpinājumā vārtus guva tikai viesi, kuri svinēja pārliecinošu uzvaru 8:4. Par labāko spēlētāju "Ķekavas" sastāvā atzina divu vārtu autoru Klāvu Jansonu.

Šosezon "Elvi" florbola līgā piedalās 12 vīru klubi. Pirmā spēle jau aizvadīta arī dāmu turnīrā, kurā, tāpat kā pērn, piecu komandu skaitā būs arī florbola klubs "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" komanda.