17.09.2016 22:36

Par Pierīgas čempionu titulu cīnīsies Mārupes, Ropažu un Krimuldas basketbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par Pierīgas čempionu titulu cīnīsies Mārupes, Ropažu un Krimuldas basketbolisti Evita Eglāja, Ropažu sporta centrs

Sestdien uzvarot priekšsacīkšu turnīros, Pierīgas novadu sporta spēļu finālturnīram par 1.-3. vietu, kas notiks 24. septembrī, kvalificējušās Mārupes, Ropažu un Krimuldas basketbola komandas. Mārupieši Pierīgas čempionu titulu izcīnījuši pēdējos piecus gadus.

Šogad Pierīgas novadu basketbola turnīram bija pieteikušās deviņas komandas, kas par tiesībām spēlēt finālturnīrā, sacentās trijos priekšsacīkšu turnīros. Divos no tiem par uzvarētājiem kļuva laukuma saimnieki.


Zaķumuižas sporta zālē "neviesmīlīgi" izrādījās Ropažu basketbolisti, kuri ar 58:31 pārliecinoši pieveica Inčukalna novadu un izšķirošajā spēlē par pirmo vietu pārspēja pagājušā gada turnīra kopvērtējuma trešās vietas ieguvējus Mālpils basketbolistus 47:41. Mālpilieši Inčukalna komandu uzvarēja 40:30, ieguva otro vietu grupā un piedalīsies finālturnīrā par 4.-6. vietu.

Mārupes sporta kompleksā saviem konkurentiem nekādas izredzes neatstāja mājinieki mārupieši – Stopiņu novada basketbolistus viņi pieveica 87:41, bet Babītes novada vienību 83:48. Savukārt spēlē par otro vietu krietni pārāka izrādījās Stopiņu komanda – 59:26

Turpretī Saulkrastu sporta centrā, kur aizritēja sīvākās cīņas, mājas sienas laukuma saimniekiem nepalīdzēja – saulkrastieši zaudēja gan Salaspils komandai (45:48), gan Krimuldas novada vienībai (30:36). Līdz ar to izšķirošā izrādījās abu šo komandu savstarpējā cīņa, kurā krimuldieši pagājušā gada Pierīgas vicečempionus salaspiliešus uzvarēja 44:41.

Tādējādi finālturnīrā par 1.-3. vietu piedalīsies Mārupes, Ropažu un Krimuldas novadu komandas, bet par 4.-6. vietu sacentīsies Salaspils, Mālpils un Stopiņu basketbolisti. Pārējās komandas kopvērtējumā ierindojušās dalītā 7.-9. vietā.