16.09.2016 08:14

"Garkalne/Livonia" regbisti pietuvojas Latvijas virslīgas čempionāta finālam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti pietuvojas Latvijas virslīgas čempionāta finālam Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas regbija virslīgas čempionāta otrā apļa spēlē ceturtdien "Garkalne/Livonia" regbisti Juglas stadionā ar 33:9 uzvarēja "Ovāls/Jūrmala" komandu un nostiprinājās turnīra tabulas otrajā vietā, kas dod tiesības piedalīties finālspēlē pret "Miesnieki/Ķekava" vienību.

Pa vienam piezemējumam "Garkalne/Livonia" labā izdarīja Edgars Polikevičs, Valters Raņķis, Norberts Bekmanis, Ivo Kapiņš un Deivids Cjukša, bet Kristaps Bērziņš precīzi sita četrus realizācijas sitienus, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija. Pretiniekiem piezemējumus veikt tā arī neizdevās, un punkti nāca tikai ar trim soda sitieniem.

"Mūsu vienība nospēlēja labi. Cīņas gaitā izdevās daudz labot kļūdas autu izspēlē. Savukārt aizsardzībā mums brīžiem paveicās," atzina Garkalnes regbija kluba galvenais treneris Toms Zibolis. "Sevišķi labi nocīnījās Roberts Miksons, ierindā pēc savainojuma sadziedēšanas ir atgriezies Vigo Valdavs juniors, labi cīņās iesaistījās Pavels Tulubjevs. Kopumā ar mūsu puišu startu varu būt apmierināts."

Turnīra tabulā pirmo vietu jau iepriekš bija nodrošinājuši "Miesnieki/Ķekava" regbisti ar 31 punktu (8 spēlēs). Seko "Garkalne/Livonia" ar 24 (7), "LMT/Eži" ar 16 (6), "Ovāls/Jūrmala" ar 14 (8), un "Fēnikss" ar 6 (7) punktiem.

Nākamā spēle Latvijas virslīgas čempionātā regbijā notiks sestdien – spēkiem mērosies "Fēnikss" un "LMT/Eži". Lai pretendētu uz otro vietu un tiesībām spēlēt galvenajā finālā, "adataiņiem" nepieciešama tikai uzvara. Šādā gadījumā otrās vietas liktenis izšķirsies 22. septembrī "Garkalne/Livonia" un "LMT/Eži" savstarpējā mačā.