15.09.2016 11:37

Zirgu dienās Inčukalnā sacentīsies gan jaunie, gan pieredzējušie jātnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zirgu dienās Inčukalnā sacentīsies gan jaunie, gan pieredzējušie jātnieki www.latvianhorses.lv

No 16. līdz 18. septembrim Jauno jātnieku skolas (JJS) sporta centrā Inčukalnā risināsies Vislatvijas Zirgu dienas un JJS turnīra finālsacensības. Trīs dienu garumā notiks sacensības dažādos neierastos maršrutos gan bērniem, gan pieaugušajiem, kā arī tiks noskaidroti uzvarētāji turnīra kopvērtējumā.

Šajā sacensību sezonā jātnieki krāj turnīra ieskaites punktus piecos vērtējumos.

Piektdien sacensības sāksies plkst. 9.00 ar atvērtajiem maršrutiem 80, 100 un 110 cm augstumā. Pēcpusdienā ir paredzēts 120 cm augsts maršruts "Speed&Music", kurā atsevišķās konkurencēs startēs dāmas un kungi dažādos tērpos sevis izvēlētas mūzikas pavadījumā. Diena noslēgsies ar 60 cm maršrutu, kurā varēs startēt gan bērni, gan pieaugušie.

Sestdien ir paredzēti maršruti gan bērniem, kas tikai šogad ir uzsākuši savas sporta gaitas, gan arī sportistiem ar pieredzi. Notiks jau par tradīciju kļuvušais "Izaicinājuma kauss", kurā piedalīsies cilvēki, kuri nav sportisti, taču ikdienā ir cieši saistīti ar zirgiem – veterinārārsti, zirgaudzētāji, tiesneši u.c. Paredzēta arī jautra stafete poniju jātniekiem, aizraujošas sacensības ar izslēgšanu, kurās sacentīsies paralēli divi jātnieki un tiks pakāpeniski palielināta grūtības pakāpe, bet dienas beigās būs tradicionālās "Ride&Drive" sacensības, kur jautrība sitīs augstu vilni, komandām tērpos sacenšoties gan lecot ar zirgu, gan veicot īpašu maršrutu ar traktoru.

Svētdiena sāksies ar 120 cm maršrutu ar tūlītēju pārlēkšanu, kurā tiks noskaidrots turnīra uzvarētājs konkurencē jātniekiem līdz 25 gadu vecumam, šim maršrutam sekos 130 cm maršruts, tajā īpašo balvu – "Bruno Delgrange" seglus – saņems turnīra uzvarētājs pieaugušo konkurencē. Pēc tam notiks sacensības iejādē un secīgā stafete ar šķēršļu augstumu 100 cm, kur sportisti startēs pārī. Sacensības noslēgsies ar 110 cm maršrutu, kurā tiks noskaidroti turnīra uzvarētāji bērnu līdz 16 gadu vecumam, kā arī jaunzirgu konkurencē.

Maršrutu starplaikos notiks arī dažādi šovi un priekšnesumi. Sacensībās darbosies kafejnīca, būs iespēja vizināties ar zirgiem un ponijiem, bērnus priecēs piepūšamās atrakcijas, trušu pilsētiņa un radošā darbnīca, pasākumā būs arī gardumu un amatnieku tirdziņš, kā arī būs iespēja iziet ekskursijā pa Jauno Jātnieku skolu, kur ikdienā ir iespēja trenēties gan bērniem, gan pieaugušajiem iesācējiem, kā arī profesionāļiem.

Pasākuma programmu skatīt šeit.