13.09.2016 10:42

Ģirts Bricis kļuvis par Rīgas čempionu šķēršļu pārvarēšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis kļuvis par Rīgas čempionu šķēršļu pārvarēšanā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centā "Kleisti" notikušajā Rīgas atklātajā čempionātā un jaunatnes meistarsacīkstēs jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā uzvaru galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem izcīnīja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Dunau no jātnieku sporta kluba "Sport de Lux".

Kausu par otro vietu sacensībās, kurās varēja startēt sportisti no 16 gadu vecuma, saņēma Ķekavas novada sporta kluba "Mežstrazdiņi" pārstāve Sabīne Siliņa no Ropažu novada ar zirgu Kalgari. Savukārt Ģ. Bricis vēl vienu godalgotu vietu ieguva sacensībās ar 110 cm augstiem šķēršļiem, kurās bija trešais ar zirgu Cardus.


"Neskatoties uz to, ka daļa sportistu šajā laikā piedalījās sacensībās ārzemēs, bet citi bija devuši atpūtu saviem zirgiem pēc Latvijas čempionāta, sacensības bija izdevušās, labi organizētas, un esmu priecīgs par uzvaru. Dunau šobrīd ir sagatavošanās procesā, un tā ir viņa īstā pirmā sezona lielajā sportā, tāpēc tas ir labs panākums," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina Ģirts Bricis.

Pierīgas jāšanas sporta klubu pārstāvji Rīgas čempionātā ieguva vēl vairākas godalgotās vietas.

Sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam pirmās trīs vietas ieguva Garkalnes novada jaunās jātnieces Laura Luīze Leinerte ar Paso (JSK "Mežstrazdiņi"), Sofija Balabka ar Lord Picasso ("Gaujas krasti") un Una Adamoviča ar Reviju (JSK "Kriķi"). Junioru konkurencē otrajā vietā bija olainiete Emīlija Elizabete Zandere ar Cagrija (Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi") un trešajā – Sabīne Siliņa ar Fantast, bet bērnu sacensībās ar ponijiem trešo vietu ieņēma Anna Annija Alsiņa ar Hugo (z/s "Tīraines staļļi").

17. septembrī sporta centrā "Kleisti" risināsies Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes iejādē.