11.09.2016 13:17

Olaines futbolistēm – Latvijas pirmās līgas sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines futbolistēm – Latvijas pirmās līgas sudrabs AFA "Olaine"

Līdz ar uzvaru turnīra pēdējā spēlē Preiļos Latvijas sieviešu pirmās līgas sudraba medaļas izcīnījusi Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine" komanda. Sezonas 16 mačos olainietes izcīnīja 12 uzvaras un piedzīvoja tikai četrus zaudējumus.

Pirms pēdējās spēles viesos pret Preiļu bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu AFA "Olaine" futbolistes par vienu punktu atpalika no BFC "Daugavpils" vienības, kam sezona jau bija beigusies. Līdz ar to uzvaras gadījumā olainietes savas konkurentes apsteigtu un pakāptos uz otro pozīciju noslēguma tabulā.

Tā arī notika. 17. minūtē pēc stūra sitiena izspēles Luiza Seļezņova izvirzīja viešņas vadībā. 30. minūtē Emīlija Borovska otro reizi raidīja bumbu laukuma saimnieču vārtos. Bet jau pamatlaika pēdējā minūtē Valērija Jevstigņejeva pielika punktu spēlei un sezonai – 3:0 "Olaines" labā.

Latvijas pirmajā līgā pirmo vietu jau labu laiku pirms turnīra beigām bija nodrošinājušas Rīgas Futbola skolas audzēknes, kuras 16 spēlēs svinēja 15 uzvaras un vienu reizi nospēlēja neizšķirti (46 punkti). AFA "Olaine" ar 36 punktiem deviņu klubu konkurencē finišēja otrajā vietā, par diviem punktiem apsteidzot BFC "Daugavpils" komandu.

Tiesa, Olaines futbolistēm sezona vēl nav gluži galā – 16. oktobrī viņām paredzēta Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēle pret Sieviešu futbola līgas (spēcīgās līgas valstī) čempionvienību Rīgas Futbola skolas galveno komandu.