07.09.2016 14:30

Svētdien Mārupes novadā autovadītāji piekāpsies riteņbraucējiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētdien Mārupes novadā autovadītāji piekāpsies riteņbraucējiem publicitātes

Svētdien, 11. septembrī, Mārupes novadā pēc trīs gadu pārtraukuma ar aizraujošu trasi atgriežas MTB kalnu riteņbraukšanas un bērnu riteņbraukšanas sacensības, kuru ietvaros ikviens profesionālis un entuziasts, kā arī ģimenes ar bērniem varēs pārbaudīt savus spēkus kādā no četrām maratona distancēm.

Mārupes MTB velomaratona unikālā trase šogad vedīs caur Beberbeķu mežu un Mārupes novada teritoriju, aizsākoties un arī noslēdzoties Jaunmārupē pie ūdenstorņa starp Ozolu un Mazcenu aleju. Atšķirībā no šosejas distancēm MTB trase ļaus izbaudīt sacensību garšu izaicinājumiem bagātākā vidē. Maratona rīkotāji sola, ka dalībniekiem tiks sagādāts viss iespējamais: ne tikai asfalta un grants posmi, bet arī līkumainas zemes takas, smilšainas kāpas, kā arī koku sakņu klāti segumi un pat ūdens šķēršļi, kas kļūs par zināmu pārbaudījumu pat pieredzes bagātākajiem braucējiem.


Kā garākais no sacensību posmiem velomaratona dalībniekiem tiks piedāvāts Sporta brauciens 55 km garumā, kurā piedalīties varēs tikai licencēti sportisti, kas sasnieguši 18 gadu vecumu. Daudzu iecienītais Tautas brauciens (40 km) dalībniekiem ļaus startēt kā individuāli, tā arī komandas sastāvā. Veselības brauciens (25 km) pulcēs aktīvākos velobraukšanas cienītājus no visas Latvijas, savukārt Bērnu distance (0,5-1,5 km) patiks pašiem mazākajiem riteņbraucējiem vecumā līdz 12 gadiem, kuri, sasniedzot finišu, saņems apbalvojuma medaļas.

Paralēli velomaratonam pasākuma norises vietā apmeklētājus visas dienas garumā sagaida arī dažādas jautras izklaides aktivitātes – atraktīvi pasākuma vadītāji un koncerti, ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, degustācijas, konkursi un balvas no sponsoriem, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi un virkne citu aizraujošu piedāvājumu kā lieliem, tā arī maziem.

MTB kalnu riteņbraukšanas sacensību laikā Mārupes novadā svētdien būs noteikti dažādi satiksmes ierobežojumi. Pavadot sportistu grupas, tiek apstādināta satiksme abos virzienos, ja sportistu grupa aizņem abas brauktuves joslas. Ja grupas ir mazas, tiek apturēta tikai josla braukšanas virzienā. Par dalībnieku drošību trasē rūpēsies Valsts Ceļu policijas auto un moto ekipāžas.

MTB Sporta distances laikā satiksmes ierobežojumi paredzēti laika posmā no plkst. 11.00 līdz 14.20, Tautas distances laikā – no plkst. 11.40 līdz 14.40, Veselības distances laikā – no plkst. 12.10 līdz 15.00. Satiksmes ierobežojumi laika posmā no 11.00 līdz 15.00 tiek paredzēti arī pasākuma norises vietā – Loka ceļa posmā no Ozolu ielas līdz Mazcenu alejai, Ozolu ielas un Loka ceļa krustojumā, kā arī Mazcenu alejas un Loka ceļa krustojumā.