07.09.2016 16:51

Rio atklāj paralimpiskās spēles. Turam īkšķus par Rihardu Sniku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rio atklāj paralimpiskās spēles. Turam īkšķus par Rihardu Sniku Juris Bērziņš-Soms

Naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laikā Riodežaneiro sākas paralimpiskās spēles, kurās Latviju pārstāvēs vienpadsmit sportisti sešos sporta veidos. Savās otrajās spēlēs startēs paralimpiskās iejādes sportists baldonietis Rihards Snikus ar zirgu King Of The Dance.

Riodežaneiro paralimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju iespējams noskatīties tiešraidē pusnaktī kanālā LTV7 vai atkārtojumā ceturtdien plkst. 21.45. Savukārt plkst.15.55 paredzēta paralimpisko spēļu vieglatlētikas sacensību pārraide.


Rihards kopā ar savu komandu – treneri Olgu Šelleri, LPK pārstāvi Darju Tihomirovu un palīgu Zani Apiņu – uz Rio izlidoja jau 31. augustā. Savukārt King of the Dance vispirms nokļuva Nīderlandē un pēc tam Beļģijā, no kurienes ar speciālu reisu zirgiem 4. septembrī lidoja tālāk uz Brazīliju. Līdzīgi kā pirms četriem gadiem Londonā, kur R. Snikus izcīnīja ceturto vietu, arī šoreiz viņam paredzēti trīs starti – 12., 15. un 16. septembrī.

"Tas, ka olimpieši nevarēja iegūt nevienu medaļu, man rada papildus cīņas sparu cīnīties par medaļu!" par Riharda apņēmību liecina ieraksts viņa twitter kontā. Vairāk par gatavošanos Rio spēlēm un attiecībām ar zirgu Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" videosižetā:



"Apriņķis.lv" vēl panākumus Rio visiem Latvijas paralimpiešiem, arī loka šāvējiem Ievai Mellei un Gintam Jonastam, kuri meistarību slīpēja treniņbāzē Babītes novada Salas pagastā. Viņiem pirmie starti jau 10. septembrī. Latvijas sportisti startēs vēl arī vieglatlētikā, paralimpiskajā airēšanā, peldēšanā un ratiņpaukošanā.