05.09.2016 12:25

Pierīgas orientieristiem iespaidīga medaļu raža Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristiem iespaidīga medaļu raža Latvijas čempionātā facebook.com/lof.lv

Nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē notika orientēšanās sporta rudens sezonas centrālais notikums – Latvijas čempionāts vidējā distancē un stafetē, kurā piedalījās vairāk nekā pustūkstotis sportistu. Gan elites grupā, gan atsevišķās vecuma grupās laurus plūca ievērojams skaits Pierīgas novadu pārstāvju.

Sacensību pirmajā dienā individuālajās sacensībās vidējā distancē elites grupā dāmām Latvijas čempiones titulu izcīnīja orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve Irita Puķīte no Saulkrastiem. 5,0 km distancē viņa otrās vietas ieguvēju Līgu Ārnieci pārspēja par piecām minūtēm. Turklāt jāatgādina, ka maijā I. Puķīte triumfēja arī Latvijas čempionātā garajā distancē.


Dubultuzvaru sacensībās jaunietēm svinēja siguldietes – Kristīne Brunere bija labākā S14 vecuma grupā, bet Magda Cigle S16 grupā. Siguldiešiem šie gan nebija vienīgie panākumi. S35 grupā nepārspēta palika Zanda Abzalone, V55 grupā – Edmunds Zvaigzne, V65 grupā – Ilmārs Limbēns, bet uzvarētāja S60 grupā Alīda Ābola apsteidza divas OK "Kāpa" pārstāves Laumu Žilko un Ligitu Grundi.

Pirmās vietas savās grupās izcīnīja arī Kaspars Čerjaks no Carnikavas novada (V45), Aigars Leiboms no Ādažiem (V50), Andris Kosmačevs no Mārupes (V60), Ruta Kukka no Ādažiem (S65), kā arī Pēteris Novikovs (V70 grupā) un Gunārs Ostups (V80) no Carnikavas. Godalgotās vietas arī Kendijai Aparjodei no Saulkrastiem (2. vieta S20 grupā), mārupietim Kasparam Magonam (2. vieta V65 grupā), kā arī siguldiešiem Rudītei Šternai (2. vieta S65 grupā) un Nilam Ciglim (3. vieta V14 grupā) no Siguldas.

Dienu vēlāk notika stafešu sacensības, un čempionu titulu elites grupā dāmām (S21) ieguva CPSS/"Meridiāns"/"Pārgauja"-1 komanda ar Viedu Lūsu, Zandu Abzaloni un Sandru Grosbergu sastāvā. Mazliet līdz goda pjedestālam pietrūka OK "Kāpa" pārstāvēm Kendijai Aparjodei, Iritai Puķītei un Madarai Šinkei – ceturtā vieta. Toties vīru konkurencē Guntis Māliņš, Uldis Upītis un Ainārs Lupiķis "Kāpai" nopelnīja bronzu.

Senioru S170 grupā dāmām par uzvarētājām kļuva OK "Kāpa" orientieristes Ārija Šinke, Ruta Kukka un Ligita Grunde, otrajā vietā atstājot savas kluba biedrenes Maiju Čerjaku, Tamāru Kosmačevu un Laumu Žilko. V145 grupā vīriem par čempioniem kļuva "A2" komanda (Jānis Lazdāns, Edmunds Zvaigzne un Guntis Arnicāns), bet V195 grupā otrie bija OK "Kāpa"/Carnikavas novada orientieristi Volli Kukks, Pēteris Novikovs un Rolands Laveiķis.

Kā zināms, Latvijas čempioni tiek noteikti vairākās orientēšanās sporta disciplīnās. Pēdējos gados notiek atsevišķs čempionāts nakts orientēšanās (pavasarī), garajā distancē un sprintā (vasaras sākumā) un vidējā distancē un stafetē (vasaras beigās), kā arī atsevišķs čempionāts orientēšanās maratona distancē (rudenī). Latvijas čempioni katrā distancē tiek noskaidroti daudzās vecuma grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās.