01.09.2016 16:29

Raganā iesildīsies Vienības velobraucienam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raganā iesildīsies Vienības velobraucienam arhīvs

Sestdien, 3. septembrī – dienu pirms Vienības velobrauciena – Krimuldas novada Raganā notiks tradīcijām bagātās Murjāņu Sporta ģimnāzijas kausa izcīņas sacensības šosejas riteņbraukšanā. Turpat notiks arī Cerību kausa izcīņas 4. posms sacensības jauniešiem un Latvijas čempionāts kritērija braucienā.

Kā vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija, turpinot tradīcijas, ik gadu Raganā un tās apkārtnē notiek Murjāņu Sporta ģimnāzijas kausa izcīņas sacensības šosejas riteņbraukšanas. Izņēmums nebūs arī šis gads. Gaidāmas arī tradicionālās bērnu sacensības un tautas brauciens.


Kā pirmie plkst. 11.00 sacensības uzsāks zēnu grupas braucēji, kuri 2,1 kilometru garo apli veiks astoņas reizes, ar kopējo distanci 16,8 kilometri. Šeit ļoti spraiga cīņa solās būt par Cerību kausa kopvērtējumu, kur konkurenti centīsies pietuvoties līderim Robertam Andersonam.

Pēc zēnu finiša sekos jauniešu cīņas. Viņiem kritērija braucienā jāveic 14 apļi jeb 29,4 kilometri. Ļoti spraigas cīņas par Latvijas čempiona titulu un Murjāņu kausu gaidāmas junioru konkurencē, kas kritērija braucienā veiks 42 kilometrus.

Latvijas čempiona tituls tiks noskaidrots arī U-23, elites un "Open" grupas vīru apvienotajā kritērijā. Šeit jāpievar būs 29,4 kilometru distance. Dalību apstiprinājuši arī Latvijas vadošās kontinentālās riteņbraukšanas komandas "Rietumu Banka – Rīga" sportisti.

Sacensību dienas noslēgumā Murjāņu kausa rīkotāji aicina tautas braucējus ar MTB velosipēdiem piedalīties tautas braucienā. Tāpat uz vietas, sākot no plkst. 11.00, pie Krimuldas vidusskolas notiks pieteikšanās bērnu sacensībām, kas risināsies stadionā.