30.08.2016 14:27

Pierīgas BMX braucējiem tuvojas sezonas noslēgums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pierīgas BMX braucējiem tuvojas sezonas noslēgums Latvijas Riteņbraukšanas federācija

"SMScredit.lv" BMX čempionāta priekšpēdējā posmā Ventspilī kārtējās uzvaras un godalgas izcīnījuši Mārupes BMX kluba jaunie sportisti un vairāku citu Pierīgas novadu pārstāvji. Jau nākamnedēļ Smiltenē notiks čempionāta pēdējais posms.

Kā liecina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas informācija, sacensībās Ventspilī piedalījās 272 dažādu vecumu riteņbraucēji, apliecinot, ka Latvijas vadošo BMX braucēju neveiksmīgais starts Rio apetīti pret aizraujošo sporta veidu nav mazinājušas.


Mārupes BMX kluba pārstāvji no Ventspils pārveda četras pirmās vietas. B7 grupā zēniem neveiksmi piedzīvoja kopvērtējuma līderis Markuss Domorackis, kurš pusfinālā palika tikai sestais un posmā finišēja neparasti zemajā devītajā vietā. Toties viņa brālis Ralfs bija labākais visos braucienos un izcīnīja uzvaru.

B12 grupā joprojām nepārspēts bija Mārtiņš Zadraks, B13 grupā tikpat pārliecinoši uzvaru sēriju turpināja Edvards Emīls Liberts, toties B8 grupā par pārsteigumu parūpējās Rūdolfs Sīklis, izcīnot pirmo uzvaru sezonā.

Labāko rezultātu šogad B10 vecuma grupā sasniedza mārupietis Daniels Ozols, kurš bija otrais aiz "RRS/Rīgas favorīts" komandas pārstāvja ikšķilieša Edgara Langmaņa. Vēl jaunākajā G7 grupā meitenēm otro un trešo vietu ieņēma Ērika Ozola un Estere Liepiņa, bet krūzeru CR30+ grupā trešais bija Edgars Regzdiņš.

Vēl jāatzīmē, ka sezonas līderis B9 grupā carnikavietis Kristers Apels no "RRS/Rīgas favorīts" komandas šoreiz ieņēma trešo vietu.

Kopumā "SMScredit.lv" BMX čempionātā šosezon paredzēti astoņi posmi, pēdējais no tiem, noskaidrojot Latvijas čempionus bērnu, jauniešu un amatieru grupās, 10. septembrī risināsies Smiltenē.