30.08.2016 11:06

Siguldā motokrosa trasē atgriezies pasaules čempions Kaspars Stupelis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā motokrosa trasē atgriezies pasaules čempions Kaspars Stupelis Jānis Pastars

27. un 28. augustā Siguldas novadā, motokluba "Motovidzeme" trasē "Ozolkalni" norisinājās Latvijas motokrosa čempionāta priekšpēdējais piektais posms kvadracikliem un blakusvāģiem, kā arī Latvijas kausa un junioru čempionāta posms. Par sacīkšu galveno notikumu kļuva pasaules čempiona Kaspara Stupeļa atgriešanās trasē.

Sezonas sākumā trīskārtējais pasaules čempions bija guvis ceļgala traumu un vairākus mēnešus sacensībās nepiedalījās. Taču Siguldā viņš devās uz starta kā Jāņa Daidera kantētājs, un šis duets uzvarēja abos braucienos, otrajā vietā atstājot Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderi, pieredzējušo baldonieti Māri Rupeiku kopā ar Kasparu Liepiņu (att.).


Trešajā vietā ierindojās Gerts Gordejevs un Keits Kivaste no Igaunijas, informēja Latvijas Motosporta federācijā.

Čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Rupeikam/Liepiņam ir 236 punkti, Gordejevam/Kivastem 186 un Daideram/Reimandovam 177 punkti.

Uzvaras laurus Q Pro klasē kvadricikliem plūca igaunis Kevins Sārs, otro vietu ieņēma vēl viens ziemeļu kaimiņš Prīts Jarvlo, bet trešajā vietā Ralfs Reinfelds. Tādā pašā secībā viņi ierindojas arī čempionāta kopvērtējumā – Sāram 241 punkts, Jarvlo 197, Reinfeldam 168 p.

Latvijas motokrosa čempionāta pēdējā posma norises datums kvadracikliem un blakusvāģiem tiks precizēts visdrīzākajā laikā.