30.06.2012 21:34

Ropažos triumfē latvieši un soms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ropažos triumfē latvieši un soms Krišjānis Grantiņš

Sporta kompleksā "333" notikušajā supermoto čempionāta posmā laureātu vidū arī pazīstamais automotožurnālists Pauls Timrots.

 

Lieliskos laika apstākļos Ropažu novada trasē aizritēja Latvijas supermoto čempionāta trešais posms, kas vienlaicīgi bija arī Igaunijas un Baltijas čempionāta posms. Sacīkstes pulcēja gandrīz 40 motobraucējus no trim Baltijas valstīm, kā arī Krievijas un Somijas. Diemžēl nepaveicās vienam no somiem – jau treniņbraucienu laikā viņš piedzīvoja smagu kritienu un uz brīdi pat zaudēja samaņu, bet nedaudz vēlāk ar smadzeņu satricinājumu un nopietnu pleca traumu tika nogādāts Gaiļezera slimnīcā.

Prestižākajā "Open" klasē dubultuzvaru svinēja neveiksminieka tautieši. Toni Klems (nr.111) bija ātrākais abos braucienos, bet otro vietu ieņēma Jari Ojala, kurš pirmajā braucienā finišēja otrais, bet otrajā bija trešais. Trešā vieta Aleksandram Latiševam no Krievijas, bet labākais no Latvijas motobraucējiem bija līdzšinējais kopvērtējuma līderis Krists Zicmanis (nr.77). Atsevišķos braucienos viņam 17 braucēju konkurencē astotā un ceturtā vieta, summā – piektā.

Toties abās pārējās klasēs labākie izrādījās mājinieki. Kvadriciklu klasē, kurā gan startēja tikai seši dalībnieki, pirmo vietu izcīnīja Valters Dišlers-Kirilko (nr.177). Savukārt "Hobby" klasē pirmā vieta pirmajā braucienā un otrā otrajā garantēja uzvaru Paulam Timrotam (nr.777). Viņš arī kļuvis par līderi Latvijas čempionāta kopvērtējumā, par vienu punktu apsteidzot posma trešās vietas ieguvēju Rudolfu Pumpuru.

Jāpiebilst, ka "333" ir viena no retajām trasēm Latvijā, kurā var sarīkot supermoto sacensības, kurās apvienota motobraukšana šosejā un motokross. 70 procentus apļa ar īpaši sagatavotiem motocikliem sportisti veica pa asfaltu, bet vienu taisni ar pieciem tramplīniem – pa grants segumu.