29.08.2016 14:43

Pierīgas jātniekiem vairākas medaļas Latvijas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jātniekiem vairākas medaļas Latvijas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā Latvijas Jātnieku federācija

Nedēļas nogalē sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas nacionālais čempionāts šķēršļu pārvarēšanā (konkūrā) pieaugušajiem, jaunajiem jātniekiem, junioriem, bērniem, poniju jātniekiem, amatieriem un jaunzirgiem. Godalgas vairākās grupās ieguva Pierīgas jāšanas klubu pārstāvji.

Sportisti katru dienu veica pa vienai distancei, un labākie tika noskaidroti divu dienu sacensību kopvērtējumā. Pieaugušo konkurencē, kurā uzvarēja Andis Vārna ar zirgu KS Coradina, trešo vietu ieguva Sintija Semeņkova ar Irwind Wind no Garkalnes novada jāšanas sporta kluba "Kriķi". Savukārt junioru konkurencē otro vietu ar Montas Pareizas no Saldus ieņēma sporta kluba "Mežstrazdiņi" pārstāve Sabīne Siliņa no Ropažiem.

Divas godalgotas vietas Latvijas čempionātā ieguva Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi" jātnieces. Sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam trešo vietu ieņēma olainiete Emīlija Elizabete Zandere, bet jātniekiem ar 2. grupas ponijiem trešā bija Anna Line.

Savukārt Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvji sacensībās ieguva četras medaļas. Amatieru grupā pirmās divas izcīnīja Sanita Lapiņa un Līva Dzenovska, bet Ģirts Bricis ieņēma divas trešās vietas sacensībās līdz piecus un līdz septiņus gadus vecajiem zirgiem attiecīgi ar Skato un Berlini.