29.08.2016 10:50

FK "Ķekava" florbolistes jauno sezonu sāk ar uzvaru starptautiskā turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FK "Ķekava" florbolistes jauno sezonu sāk ar uzvaru starptautiskā turnīrā www.latvianopen.com

Par Valmierā un Kocēnos notikušā starptautiskā pirmssezonas pārbaudes turnīra "Latvian Open" uzvarētājām dāmu grupā kļuvušas florbola kluba "Ķekava" spēlētājas, kuras izšķirošajā cīņā pārspēja Latvijas čempionvienību Kocēnu "Rubeni". Ne tik spoži turnīrā veicās Pierīgas vīru komandām.

FK "Ķekava" florbolistes savā apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu – ar 8:0 sagrāva "Tērveti", nospēlēja 2:2 ar Igaunijas klubu "EMU" un ar 3:1 uzvarēja savas pāridarītājas pagājušās sezonas Latvijas čempionāta pusfinālā FK "NND" vienību. Pa ceļam uz finālu ceturtdaļfinālā bez lielām problēmām tika pieveikta "SPb-United" komanda no Krievijas 6:0, bet pusfinālā krietni līdzīgākā cīņā tika sagādāts zaudējums "Rīgas lauvām" 5:3.

Finālā pret "Rubeni" uzvarētāju noskaidrošanai ar pamatlaika 30 minūtēm nepietika – neizšķirts 0:0. Tika nozīmēta pēcspēles metienu sērija, kurā veiksmīgākas (3:2) izrādījās ķekavietes. Savus metienus realizēja Evija Poļakova, Paula Brunovska un Ieva Jurkāne, bet FK "Ķekava" vārtus nosargāja Monta Andrušaite. Viņa kā labākā vārtsardze tika iekļauta turnīra simboliskajā izlasē kopā ar aizsardzi Poļakovu un uzbrucēju Brunovsku.


"Latvian Open" vīru turnīrs aizritēja trijās grupās – Top grupā ar spēcīgu Somijas, Šveices klubu un Latvijas izlases kandidātu piedalīšanos, elites grupā, kurā spēlēja Latvijas virslīgas klubi, un grupā, kurā spēkus samēroja pārsvarā Latvijas pirmajā līgā spēlējošās komandas.

Elites grupā florbola skola "Masters" savā apakšgrupā ieņēma pirmo vietu, taču jau ceturtdaļfinālā ar 2:3 piekāpās "Pārgaujai" un izstājās no cīņas par medaļām. Tālāk par izslēgšanas turnīra pirmo kārtu netika arī "Ķekavas Bulldogs", kas ar 2:6 zaudēja nākamajiem čempioniem FBK "Valmiera"/ViA florbolistiem.

Vīru "trešā līmeņa" turnīrā ceturto vietu izcīnīja Saulkalnes komanda. Apakšgrupā Salaspils novada florbolisti ieņēma otro vietu, ceturtdaļfinālā ar 4:3 uzvarēja FK "Rīga-1" vienību, pusfinālā zaudēja "Ogres vilkiem" 3:5, bet mačā par trešo vietu – arī Kuldīgas komandai 2:4. Saulkalnes kluba aizsargs Aleksandrs Mahortovs tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Turnīrā piedalījās arī "Inčukalns Coyoti" florbolisti, taču savā apakšgrupā palika piektajā vietā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.