27.08.2016 11:51

Jānis Rukšāns izcīnījis bronzu pasaules taku orientēšanās čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jānis Rukšāns izcīnījis bronzu pasaules taku orientēšanās čempionātā Latvijas Orientēšanās federācija

Pasaules taku orientēšanās čempionātā, kas šonedēļ norisinās Zviedrijā orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvis Jānis Rukšāns no Sējas novada izcīnījis bronzas medaļu Pre-O distances atklātajā grupā. Šogad pasaules orientēšanās čempionātos šī Latvijai ir pirmā medaļa.

Kopumā pasaules taku orientēšanās čempionātā piedalās aptuveni 80 dalībnieki atklātajā grupā, bet paralimpiskajā – 40. Pre-O grupā čempiona tituls tiek izcīnīts divu dienu distanču kopvērtējumā, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.


"Pirmās dienas distance bija salīdzinoši īsa, tāpēc bija maz laika veikt izvēli katrā punktā. Otrā savukārt bija garāka," tā distances raksturo J. Rukšāns. Pirmajā dienā distancē bija 21 kontrolpunkts, bet otrajā – 28 un kopējais distances garums – 1,7 kilometri.

Apvidus esot bijis tipisks Skandināvijai – mežs ar klintīm, reljefu un arī jūras krasts, stāsta sportists. "Otrajā distancē vakar bija ļoti interesanti, pārsvarā atklātas klintis, nedaudz krūmi. Pārsteidzoši bija tas, ka distances pirmās daļas apvidus ļoti atšķīrās no otrās."

Par distances uzvarētāju kļuva Martins Fredholms no Zviedrijas, kuram J. Rukšāns zaudēja vienu punktu. Savukārt otrās vietas ieguvējam Martinam Jullumam no Norvēģijas Latvijas sportists zaudēja tikai 9,5 sekundes laika KP sektorā. Uzreiz aiz latvieša palika trīs zviedri un soms.

"Rezultāti bija ļoti blīvi, tāpēc grūti teikt, kāpēc tieši es ieguvu trešo vietu," stāsta J. Rukšāns. "Pirmās vietas ieguvējs bija nedaudz labāks par visiem pārējiem, bet tālāk pirmais sešinieks bija tie, kam veicās mazliet labāk vai mazliet sliktāk. Protams, priecīgs esmu, bija grūti, konkurenti spēcīgi."