25.08.2016 15:12

Siguldā rūks kvadricikli un blakusvāģi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā rūks kvadricikli un blakusvāģi mxadazi.lv

Jau šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā divu dienu garumā norisināsies Latvijas čempionāta un Latvijas junioru čempionāta kvadricikliem un blakusvāģiem, kā arī Latvijas kausa sacensības solo motokrosā. Motokluba "Motovidzeme" trasē "Ozolkalni" dosies meistarīgie Latvijas un kaimiņvalstu sportisti, lai aizvadītu šīs sezonas pirmspēdējo sacensību posmu.

Līdz šim Latvijas kvadriciklu čempionātā aizvadīti četri posmi, un sportisti gatavojas sīvajām cīņām Siguldā. Kā liecina Latvijas Motosporta federācijas informācija, prestižajā "Kvadri Pro" klasē pašreizējais līderis ir Igaunijas sportists Kevins Sārs, kurš pamatīgu konkurenci sagādā arī divkārtējam Eiropas čempionam kvadraciklu motokrosā Edgaram Meņģelim. Tiesa, Meņģelis pēc izlaista ceturtā posma kopvērtējuma tabulā šobrīd ieņem trešo vietu, piekāpjoties vēl vienam kaimiņu sportistam – Prītam Jarvlo.

Arī iespaidīgajā blakusvāģu klasē šosezon redzama pamatīga mačošanās, taču izteikti līderi ir Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa ekipāža, savus tuvākos sekotājus apsteidzot ar 42 punktu pārsvaru. Otrajā vietā ierindojas G.Gordejev/ K.Kivaste ekipāža, bet trešajā vietā J.Daidera/ A. Reimandova divnieks.

Šajā nedēļas nogalē startēs arī Latvijas Junioru čempionāta MX50 un MX50 Rūķu klases, jo šīs divas klasītes neaizvadīs Latvijas čempionāta ieskaiti Igaunijas posmā Tartu – tur norisināsies tikai Igaunijas čempionāta ieskaite MX50 klasei.