25.08.2016 10:24

"PURE Chocolate" jauniešu volejbola finālsacensībās siguldiešiem viena uzvara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"PURE Chocolate" jauniešu volejbola finālsacensībās siguldiešiem viena uzvara Latvijas Volejbola federācija

Rīgā, "Daugavas" stadionā vienlaikus uz 16 laukumiem aizvadītas jauniešu vasaras spēļu "PURE Chocolate" finālsacensības volejbolā, kurās piedalījās 118 komandas un 700 dalībnieki no visas Latvijas sešās vecuma grupās zēniem un meitenēm. Starp dalībniekiem bija arī Siguldas Valsts ģimnāzijas un Zvejniekciema vidusskolas pārstāvji.

"PURE Chocolate" finālsacensību atlases process notika četros posmos, no kuriem divi notika Daugavas kreisajā krastā (Kuldīgā un Aizputē), bet abi pārējie Daugavas labajā krastā (Madonā un Gulbenē). Kopā par ceļazīmi uz finālu cīnījās 228 komandas.


2005. gadā dzimušie un jaunāki sportisti (D grupa) sacentās mazākos laukumos triju cilvēku sastāvā, bet vecākajās grupās komandā uz laukuma bija pa četriem laukuma spēlētājiem. Un tieši jaunākajā vecuma grupā, kurā startēja desmit komandas, Pierīgas volejbolistiem bija gan visplašākā pārstāvniecība, gan arī lielākie panākumi, liecina Latvijas Volejbola federācijas informācija.

Par uzvarētājiem D grupā zēniem kļuva komanda "Gaujas zēni", kurā treneru Normunda Šultes un Māra Krama vadībā spēlēja Siguldas Valsts ģimnāzijas un Cēsu pilsētas sporta skolas audzēkņi Gustavs Auziņš, Edvards Krūmiņš, Kārlis Bērziņš un Kārlis Jaundžeikars. Jāpiezīmē, ka augusta sākumā siguldietis Gustavs Auziņš kopā ar cēsnieku Danielu Žukovski kļuva par Latvijas čempionu pludmales volejbolā U-13 vecuma grupā.

"PURE Chocolate" finālturnīrā D grupā piedalījās arī divas Zvejniekciema vidusskolas komandas Dzidras Dulpiņas vadībā – "Menti" ieņēma piekto vietu, bet "Rokeri" devīto. Vēl C1 grupā (2001./02. g.dz.) Zvejniekciema "Laivinieki" ierindojās septītajā vietā, bet C2 grupā (2003./04. g.dz.) "Gaujas zēni" no Siguldas un Cēsīm palika astotajā vietā.

Zēnu turnīros par uzvarētājiem vēl kļuva komandas no Aizputes, Kokneses, Skrundas, Ļaudonas un Bebru pamatskolas Kokneses novadā. Savukārt meitenēm trīs uzvaras svinēja Rīgas Volejbola skolas audzēknes, pa vienai – komandas no Madonas novada Ļaudonas, Liepājas sporta spēļu skolas un Rēzeknes bērnu un jaunatnes sporta skolas.