22.08.2016 13:51

"Transact Pro"/"Miesnieki" komandai Baltijas čempionāta bronzas medaļas regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Transact Pro"/"Miesnieki" komandai Baltijas čempionāta bronzas medaļas regbijā-7 facebook.com/Miesnieki

20. augustā Kauņā norisinājās Baltijas čempionāts regbijā-7, kurā ar Lietuvas klubiem sacentās vienīgie Latvijas pārstāvji – Ķekavas kluba "Miesnieki" komanda "Transact Pro". Sīvā cīņā latvieši turnīrā izcīnīja trešo vietu. Par labāko spēlētāju Latvijas komandas rindās tika atzīts Toms Asejevs.

Kā pavēstīja klubā, pirmajā spēlē "Transact Pro" bez sevišķām grūtībām apspēlēja Lietuvas U-18 izlasi – 38:5. Otrajā mačā izdevās sīvi paspēkoties ar Lietuvas čempioniem Šauļu "Baltrex" regbistiem. Nonākuši iedzinējos ar 0:17, viesi spēja lauzt spēles gaitu, taču līdz uzvarai mazliet pietrūka – 14:17.


Nākamais mačs izvērtās necerēti veiksmīgs. Lielā mērā pateicoties Toma Asejeva četriem piezemējumiem, ar 36:0 izdevās sakaut Kauņas "Žalgiri" – bijušo "Ažuolas" klubu, kas nu nonācis varenā sporta kluba paspārnē.

Pēdējā spēlē pret Šauļu "Vairas" otrās vietas izcīnīšanai būtu pieticis ar neizšķirtu. Spēles sākumā pārāki bija lietuvieši, bet izskaņā latviešiem gandrīz izdevās panākt vajadzīgo rezultātu. Tomēr "Vairas" regbisti panāca sev labvēlīgo iznākumu – "Miesniekiem" zaudējums 10:17 un trešā vieta. Par Baltijas čempioniem kļuva "Baltrex".

"Šoreiz prieks par komandas labo spēli. Tieši par spēli, jo izdevās daudzas kolektīvas darbības, bumba labi ceļoja starp spēlētājiem, un spēlētāji meklēja turpinājumu katrai situācijai, nevis primitīvi meklēja kontaktus. Komanda pašaizliedzīgi spēlēja aizsardzībā. Protams, ir zināmas mieles par diviem zaudējumiem ar mazu rezultāta starpību, taču ir gandarījums par to, ka labi nocīnījāmies pret trīs komandām, kuras veidotas no daudziem Lietuvas izlases spēlētājiem," turnīru rezumēja "Transact Pro" galvenais treneris Uldis Bautris, savas komandas rindās īpaši uzteicot Tomu Asejevu un Jāni Zālmanu.

Jāpiezīmē, ka Ķekavas klubs uz Baltijas čempionātu veda atjauninātu sastāvu. Sastāvā nebija komandas kapteiņa Emīla Baloža, kurš devies atrādīties uz Angliju, kā arī vairāku veterānu, kuri vēl varēja pastiprināt sastāvu. Komandā bija divi U-18 un divi U-20 vecuma spēlētāji.