22.08.2016 17:39

Salaspils frisbija komanda pārstāvēs Latviju Eiropas klubu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija komanda pārstāvēs Latviju Eiropas klubu čempionātā Latvijas Frisbija federācija

Nedēļas nogalē Helsinkos notika Eiropas frisbija klubu čempionāta ziemeļu reģiona atlases turnīrs, kurā "Salaspils WT" vīru komanda izcīnīja otro vietu un tiesības piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas šoruden norisināsies Frankfurtē.

Eiropas frisbija klubu čempionāta atlases turnīrā piedalījās deviņas komandas, informēja Latvijas Frisbija federācijā. "Salaspils WT" frisbijisti pirmajā dienā izcīnīja trīs uzvaras, kas viņiem garantēja pirmo vietu grupā un ceļazīmi uz pusfinālu. Vispirms salaspilieši ar 14:11 pārspēja Krievijas klubu "Avrora", tad ar 12:7 pieveica "Helsinki Ultimate" no Somijas, bet dienas pēdējā mačā sīvā cīņā uzvarēja Somijas labāko komandu "Otso" 15:14.

Pusfinālā "Salaspils WT" pārliecinoši pārspēja Zviedrijas pilsētas Ērebrū komandu "KFUM" 15:5 un līdz ar šo panākumu ieguva ne tikai vietu finālā, bet arī tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 30. septembra līdz 2. oktobrim norisināsies Frankfurtē.

Finālā Salaspils klubs jau otro reizi tikās ar Somijas "Otso". Salaspilieši spēli iesāka nepārliecinoši un pavirši un pēc pirmā puslaika nonāca zaudētājos 2:8. Pēc pārtraukuma starpību gan izdevās sadeldēt, tomēr mājinieki revanšējās 15:12 un izcīnīja pirmo vietu turnīrā, viesiem atvēlot otro.

Turnīrā Helsinkos piedalījās arī Ventspils frisbija kluba komanda, kas noslēgumā palika astotajā vietā.