22.08.2016 10:51

Ar Renes skrējienu bobsleja trasē noslēdzies sacensību seriāls "Sigulda Up Cup 2016"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar Renes skrējienu bobsleja trasē noslēdzies sacensību seriāls "Sigulda Up Cup 2016" www.sigulda.lv

Svētdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē tika noskaidroti skriešanas seriāla "Sigulda Up Cup" pēdējā ceturtā posma uzvarētāji un titulu "Ātrākais renes skrējējs un skrējēja" ieguvēji, kā arī šāgada seriāla kopvērtējuma laureāti kopvērtējumā.

Sezonas pēdējās sacensībās piedalījās 69 dalībnieki. Rīkotāji informēja, ka bija ieradušies skrējēji ne tikai no Siguldas novada, bet arī no Rīgas, Ikšķiles, Ogres, Cēsīm un Carnikavas, kā arī divi skrējēji no Vācijas. Jaunāko un vecāko grupu dalībnieki veica 400 metru garu distanci, bet pārējie – 800 metru distanci.


Galvenā cīņa notika par titulu "Ātrākais renes skrējējs un skrējēja", kuru saņem labāko rezultātu īpašnieki 800 metru skrējienā. Šogad to uzrādīja siguldietis Edgars Daugulis (V18 grupa), kurš finišēja pēc divām minūtēm un 52 sekundēm. Savukārt ātrākā starp dāmām bija cēsniece Marta Jansone (S20) – 3 minūtes un 36 sekundes. Jāpiezīmē, ka trases rekords 800 metru distancē kopš pagājušā gada pieder Dmitrijam Serjoginam (2:37).

Sacensību kopvērtējumā tika vērtēti sasniegtie rezultāti visos četros posmos – arī iepriekš notikušajos Serpentīnceļa skrējienā, Siguldas Pilsētas trases skrējienā un skrējienā Turaidas pils tornī. Pieci seriāla dalībnieki ne tikai piedalījās visās četrās sacensībās, bet visās arī uzvarēja savās vecuma grupās. Tie bija siguldieši Dārta Auziņa (S12), Madara Auziņa (S16), Jānis Kravalis (V12) un Anita Zālīte (S50), kā arī carnikavietis Viktors Suborins (V60).

Citās grupās par seriāla uzvarētājiem kļuva Lelde Pāķe no Saulkrastiem (S10), Krists Grava no Līgatnes (V10), Līga Gaile (S14), Sandijs Suhanovs (V14), Lelde Bērziņa (S20) no Siguldas, Ričards Fedečko no Allažiem (V16), Lauma Mamaja (S30), Viesturs Raipulis (V30), Alda Smoļenska (S40) un Edgars Lešinskis (V40).

Pasākumu organizēja biedrība Siguldas Maratona klubs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldi.