21.08.2016 17:22

FOTO: Latvijas Velo svētkos Olainē triumfē Arnis Pētersons un Andris Vosekalns

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Latvijas Velo svētkos Olainē triumfē Arnis Pētersons un Andris Vosekalns publicitātes

Svētdien Olainē jau otro gadu pēc kārtas norisinājās vērienīgie Latvijas Velo svētki, kuros arī šoreiz piedalījās augsta līmeņa riteņbraukšanas profesionāļi no visām trim Baltijas valstīm.

Par 42 km garās un izaicinājumiem pilnās MTB distances uzvarētāju grūtā cīņā vīriešu konkurencē kļuva pašmāju dalībnieks, "ZZK Cēsis" komandas pārstāvis Arnis Pētersons, bet dāmu konkurencē ātrākā izrādījās Katrīna Jaunslaviete ("Ebike Machine"). 90km garajā Sporta šosejas distancē labākos rezultātus uzrādīja "Rietumu-Delfin" komandas sportists Andris Vosekalns un "Fans AP-Print" komandas braucēja Viktorija Sipoviča.

MTB distances dalībnieki uz starta līnijas stājās plkst. 10.30, un jau pēc nepilnas stundas finiša taisnē tika sagaidīti brauciena līderi – "ZZK Cēsis" un "Redbike" komandas pārstāvji. Kā pirmais finišēja 22 gadus vecais Arnis Pētersons (1.15:19), savukārt fotofinišā noskaidrojās otrās un trešās vietas ieguvēji – tie attiecīgi bija kaimiņvalsts Igaunijas sportists, komandas "Redbike" pārstāvis Erki Putseps un Pētersona komandas biedrs Mārtiņš Blūms, informēja rīkotāji.

Latvijas Velo svētku MTB distances uzvarētājs, "ZZK Cēsis" komandas dalībnieks Arnis Pētersons par braucienu: "Trase bija salīdzinoši viegla, bez īpašiem tehniskiem sarežģījumiem, bet ar lielu ātrumu, kas MTB distancēm parasti nav raksturīgs. Jāatzīst, ka finišs gan bija diezgan ekstrēms – priekšpēdējā līkumā radās ļoti bīstama situācija, kad aiz "aklā" līkuma pretī brauca autobuss, kas atradās tikai dažu centimetru attālumā, tomēr, par spīti sarežģījumiem, brauciens bija izdevies, un arī līdz šim lietainie laika apstākļi trases kvalitāti ietekmēja ļoti minimāli."

Arī dāmu kategorijā pārliecinoši ātrākā bija pašmāju riteņbraucēja – Katrīna Jaunslaviete (1.20:25), kura ieguva godpilno pirmo vietu, kā arī komandas "RRS grīva/Elkor" pārstāves Adele Ilga Spigovska un Laura Ramane, kuras fotofinišā dalīja otro un trešo vieto ar rezultātu (1.27:40).

Sporta šosejas distances dalībnieki startēja stundu vēlāk, un pēc nepilnām divām stundām finišu kā pirmie sasniedza "Rietumu-Delfin" komandas sportisti (1.56:07) Pirmo vietu fotofinišā ieguva 24 gadus vecais Andris Vosekalns, kuram sekoja komandas biedri Emīls Liepiņš un Deins Kaņepājs. Dāmām spēcīgākā izrādījās "Fans AP-Print" komandas braucēja Viktorija Sipoviča (2.06:23), kura arī bija vienīgā, kas finišēja šajā distancē.

Andris Vosekalns: "Tehniskais starts bija mierīgs, taču jau uzreiz pēc tam tika uzņems ātrs temps, un sākās aktīvas sacensības. Mazliet bija jaušams sānu pavējš. Sākumā mani komandas biedri atradās priekšā, bet pēc tam arī mēs, apmēram 10-15 cilvēku grupa, piebraucām klāt. Beigās palikām četri "Rietumu-Delfin" komandas braucēji kopā ar "Alpha Baltic/Maratoni.lv" pārstāvi Kasparu Serģi, kurš negadījuma dēļ atpalika (neilgi pirms finiša pārdūra velosipēda riepu – aut.). Vienubrīd ceļā uz Mārupi, kas bija trases grūtākā taisne, likās, ka konkurenti mūs noķers, taču kopā mēs izturējām līdz galam."