19.08.2016 08:05

Vilšanās diena Rio: bez medaļām paliek Štrombergs, Sirmais, Grigorjeva, Palameika

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vilšanās diena Rio: bez medaļām paliek Štrombergs, Sirmais, Grigorjeva, Palameika arhīvs

Ceturtdiena Latvijas sporta līdzjutējiem bija, jādomā, sāpīgām neveiksmēm bagātākā diena Rio olimpiskajās spēlēs. Cīņa par medaļām nesekmīgi beidzās četrām lielākajām mūsu cerībām Brazīlijā.

Naktī uz ceturtdienu šķēpa mešanas kvalifikācijas sacensībās šāgada Eiropas čempions Zigismunds Sirmais sasniedza tikai 14. rezultātu (80,65 metri) un neieguva tiesības startēt pamatsacensībās, kurās iekļuva divpadsmit labākie. 28. pozīcijā finišēja Rolands Štrobinders (77,73 m).


BMX sacensībās Rio ceturtdien notika ceturtdaļfināla braucieni – 32 dalībnieki četrās grupās un trijos braucienos sacentās, noskaidrojot 16 pusfināla dalībniekus, kas cīņu par medaļām turpina piektdien.

Māris Štrombergs pirmajā braucienā iekļuva kritienā un līdz finišam lēnām aizripināja kā sestais. Otrajā un trešajā braucienā divkārtējais olimpiskais čempions mērķi sasniedza ceturtais, bet ar to izrādījās par maz – savā grupā viņš ieņēma piekto vietu, bet pusfinālā iekļuva četri labākie. Viens punkts mazāk, summējot braucienos iegūtās vietas, būtu ļāvis turpināt cīņu par trešo olimpiskā čempiona titulu.

Otrs Latvijas BMX braucējs Edžus Treimanis braucienos ieņēma septīto, trešo un piekto vietu, kopvērtējumā savā grupā ierindojās piektajā vietā, un arī viņam viena vai divas pozīcijas augstāk kādā no braucieniem teorētiski būtu ļāvušas iekļūt pusfinālā.

Neveiksmes Latvijas vadošajiem sportistiem turpinājās vakarā. Cīkstone Anastasija Grigorjeva no Daugavpils sacensības svara kategorijā līdz 63 kilogramiem sāka ar pārliecinošu uzvaru (10:0) pār tunisieti Riabi, bet otrajā kārtā zaudēja pasaules vicečempionei Risako Kavai no Japānas (2:8). Tas laupīja cerības uz zelta medaļu, taču atstāja iespējas pacīnīties par bronzu. Diemžēl pusfināla cīņā pa trešo vietu Grigorjeva līdzīgā cīņā piekāpās Monikai Mihalikai no Polijas (2:5) un sacensības noslēdza dalītā septītajā vietā.

Naktī uz piektdienu iespēja Latvijas olimpiskās komandas neveiksmju joslu pārtraukt bija šķēpa metējai Madarai Palameikai. Taču pamatsacensībās pirmie divi viņas mēģinājumi netika ieskaitīti, bet trešajā šķēps aizlidoja 60,14 metru tālumā, kas deva desmito vietu un liedza finālā izpildīt vēl trīs metienus.

Līdz piektdienas naktij (pēc Latvijas laika) Latvijas olimpieši Rio vēl nav izcīnījuši nevienu godalgu. Pagaidām labākie rezultāti bija svarcēlājas Rebekas Kohas un daudzcīņnieces Lauras Ikaunieces-Admidiņas iegūtās ceturtās vietas.