11.08.2016 13:28

"Eži" lietū neaptur "Miesniekus". Ķekavieši nostiprinās līderpozīcijās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Eži" lietū neaptur "Miesniekus". Ķekavieši nostiprinās līderpozīcijās Zigismunds Zālmanis, Nikon

Dažas dienas pēc Latvijas kausa izcīnīšanas Latvijas regbija čempionāta virslīgas otrā apļa spēlē līderi "Ķekava/Miesnieki" kluba regbisti ar 37:6 (10:6) pieveica "LMT/Eži" komandu un vēl vairāk palielināja pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Pirmajā puslaikā laukumā ritēja līdzīga cīņa, turklāt laukuma saimnieki "Eži" divreiz izvirzījās vadībā. Uz Mārtiņa Bokiša precīzo soda sitienu "Miesnieki" ātri atbildēja ar Raimonda Kripas piezemējumu, taču Bokišs realizēja vēl vienu soda sitienu un panāca 6:5 mājinieku labā, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija. Puslaika beigām tuvojoties, vēl vienu piezemējumu izdarīja "Miesnieku" kapteinis Leno Bramanis – 10:6 jau viesu labā.


Pēc pārtraukuma punktus guva vairs tikai "Miesnieki/Ķekava" regbisti – ar piezemējumiem izcēlās Toms Asejevs, vēlreiz Kripa un Elmārs Šefanovskis. Savukārt Juris Iesalnieks trīsreiz precīzi sita realizācijas sitienus un divreiz precīzi izpildīja soda sitienus – 37:6 "Miesnieku" labā.

"Uzvara viegli nenāca. Abām komandām parādīt labāko sniegumu traucēja lietainais laiks. Bumba no rokām krita ārā gan vieniem, gan otriem, taču uzskatu, ka spēle bija interesanta abiem sāncenšiem," aizvadīto cīņu rezumēja "Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris.

"Pirmajā puslaikā valdīja sīva cīņa, taču otrajā mums izdevās iegūt iniciatīvu savās rokās un beigu beigās nopelnīt bonusa punktu par četriem piezemējumiem. Jāpiebilst arī, ka nebijām labākajā sastāvā. Dažādu iemeslu dēļ uz spēli nevarēja ierasties Jānis Skuja, Emīls Balodis, Krists Krūskops, Jānis Priede, Maksims Batrakovs un Feivors Maduka."

"LMT/Eži" treneris Juris Straume atzina, ka vienīgais, kas viņu galīgi neapmierina, ir galarezultāts: "Gandrīz visi sāncenšu piezemējumi bija pēc mūsu kļūdām, citādi spēle bija līdzīga. Nevienam neko pārmest nevaru. Savas korekcijas ieviesa arī lietū samirkušais slapjais laukums un slidenā bumba."

Virslīgas turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" komandai tagad ir 26 punkti (7 spēlēs), "Garkalne/Livonia" – 14 (4), "LMT/Eži" – 12 (5), "Ovāls/Jūrmala" – 8 (5) un "Fēnikss" – 6 (5). Nākamā spēle notiks 13. augustā, kad Rūjienā "Fēnikss" uzņems "Garkalne/Livonia" regbistus, bet 25. augustā paredzēta turnīra līderu un nesenā Latvijas kausa izcīņas fināla sāncenšu Ķekavas un Garkalnes klubu cīņa.