11.08.2016 10:05

Siguldā atgriežas ekstrēmās sacīkstes "Beton on Fire"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā atgriežas ekstrēmās sacīkstes "Beton on Fire" publicitātes

Sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē ekstrēma sporta veida cienītājus priecēs aizraujošās sacīkstes "Beton on Fire", kurās sacentīsies skrituļslidotāji, dēļotāji, īpašo rollertērpu braucēji un šogad pirmo reizi – arī "downhill" riteņbraukšanas disciplīnas pārstāvji.

Pasākuma rīkotāji informēja, ka šovasar "Beton on Fire Sigulda" sacīkstes tiks aizvadītas no trases piektā stāva, un dalībnieku ātrums varētu sasniegt pat 100 km/h lielu ātrumu. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu dalībnieku skaits šogad ir teju vai dubultojies – paredzams, ka Siguldā startēs vismaz 45 dalībnieki no 10 pasaules valstīm.

Skatītājiem klātienē būs iespēja redzēt tādas "RedBull Crashed Ice" zvaigznes kā Kilianu Braunu no Šveices un Filipu Auersvaldu no Vācijas, longborda meistaru Pjotru Dumu no Vācija, kā arī pasaulē slavenu kaskadieri – francūzi "The Rollerman" Žanu Īvu Blondo.


"Kā īpaša programmas nagla un saldais ēdiens skatītājiem ir paredzēts Latvijas motokrosa granda Martina Aleksandroviča duelis, kur cīņā ar laiku motosportists dosies trasē augšup pret kalnu, lai uz visiem laikiem pieliktu punktu spekulācijām: kas ātrāks – "rolleri" vai motocikls," vēsta organizatori. Kā iepriekš ziņots, paredzēta bija arī Matīsa Karro debija ar motociklu bobsleja trasē. Diemžēl Matīss ir guvis traumu un startēt nevarēs, taču būs trasē un labprāt tiksies ar saviem faniem.

Pirmie braucieni "Inline", "Longboard", "Buggy" un "Downhill" disciplīnās paredzēti plkst. 11, fināli plkst.14, bet plkst. 14.45 plānotas supersacīkstes – moto pret ātrāko dalībnieku.

Arī līdzjutējiem būs iespēja iesaistīties aktivitātēs un izklaidēs visas dienas garumā – longborda skola iesācējiem, "RedBull back2back" DJ šovs, līdzjutēju viktorīnas un akcijas u.c. Ieeja bez maksas.

Līdzīgas ekstrēmās sacensības norisinās kopš 2009. gada olimpiskajā Sarajevas trasē, Altenbergā Vācijā un Laplaņā Francijā. Pagājušogad pirmo reizi vēsturē "Beton on Fire" pieturēja Siguldā, dodot iespēju Latvijas un Siguldas līdzjutējiem klātienē bobsleja trasē vērot ekstrēmākos pasaules rollersportu pārstāvjus.