28.06.2012 17:41

Eiropas čempionāta fināls bez Salaspils vesera metēja (papildināts)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pieredzējušais vesera metējs Igors Sokolovs Helsinkos 31 dalībnieka konkurencē ierindojas 23. vietā un finālsacensībām nekvalificējas.

Pirmajā mēģinājumā 37 gadus vecais Latvijas rekordists ar 69,77 metrus tālu raidījumu palika patālu no kvalifikācijas normatīva (77,50 m), otrajā nopelnīja "nullīti", bet trešajā viņam rezultātu būtiski uzlabot neizdevās – 70,80 metri.

Lai iekļūtu finālistu divpadsmitniekā, veseris bija jāraida mazliet vairāk nekā  divus metrus tālāk.

Līdz šim Igoram Sokolovam tā arī nav izdevies pārvarēt nozīmīgāko starptautisko sacensību kvalifikācijas barjeru. Finālā viņš nespēja iekļūt trijos pēdējos pasaules čempionātos, divos Eiropas čempionātos un arī 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. 2010.gada Eiropas vieglatlētikas čempionātā Igors Sokolovs kopvērtējumā ierindojās 14.vietā.

Cerības jāatliek uz Londonas olimpiskajām spēlēm, kurām Salaspils vieglatlēts kvalificējās, jūnija sākumā Prezidenta balvas izcīņas sacensībās Valmierā veseri raidot 78,21 metru un izpildot olimpisko atlases normatīvu (78,00 m).

Es jau iepriekš biju izteicies – ja slikti nostartēšu Helsinkos, tā man būs papildus motivācija vēl rūpīgāk sagatavoties Londonas olimpiskajām spēlēm. Tās tomēr būs galvenās sacensības. Pēdējā laikā arī daudz esmu sēdējis "uz svariem", un svaigumam jābūt vēlāk," Sokolova pēc sacensībām teikto citē portāls Diena.lv.

"Protams, ka nav patīkami atkal palikt ārpus fināla, taču šīm sacensībām īpaši negatavojāmies. Tā gan ar nebija, ka braucām tikai braukšanas pēc. Vesera mešana nav skriešana, kur var pilnībā izlikties, un tad rezultātam ir jābūt. Mums galvenais ir trāpīt rīkā, līdzīgi kā šķēpmešanā. Nezinu, kaut kas pietrūka, šķiet, funkcionālajā sagatavotībā. Arī tehniskajā izpildījumā bija nepilnības. Nevaru par 100 procentiem būt apmierināts ar savu tehniku. Vairāk gan sliecos domāt, ka spēka nebija tik daudz, cik vajadzēja."

(papildināta ar I.Sokolova teikto)