09.08.2016 12:56

Salaspils frisbija komandas izcīna dubultuzvaru Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija komandas izcīna dubultuzvaru Latvijas čempionātā www.frisbee.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Ogrē par Latvijas frisbija čempionāta uzvarētājiem kļuva "Salaspils WT" un Salaspils FK komandas, turklāt abas Salaspils komandas ieguva arī spēles gara balvas, informēja Latvijas Frisbija federācijā.

Gan vīru, gan dāmu turnīrā šogad piedalījās pa četrām komandām, kas turnīru iesāka ar viena apļa spēlēm, noskaidrojot, kuras divas komandas vakarā cīnīsies par čempionu titulu. Apļa spēles bez zaudējumiem aizvadīja abas Salaspils komandas, bet par atlikušo vietu finālā cīnījās "Ultimate Decision" un Ogres frisbija kluba komandas. Veiksmīgākas izrādījās Rīgas meitenes (13:11) un mājinieki ogrēnieši (15:9).

Dāmu fināls starp Salaspils FK un "Ultimate Decision" komandām iesākās ļoti saspringti līdz rezultātam 5:5, kad salaspilietes veica izšķirošo izrāvienu un pārliecinoši svinēja uzvaru – 15:9. Salaspils FK piekto gadu pēc kārtas Latvijas čempionāta finālā pārspēj tieši "Ultimate Decision".

Vīriešu finālā tikās divu pēdējo gadu Latvijas čempioni "Salaspils WT" un Ogres frisbija klubs, kas pēdējo reizi Latvijas frisbija čempionāta finālā spēlēja 2013.gadā. Spēles sākums veiksmīgi padevās mājiniekiem, kas spēja iegūt trīs punktu pārsvaru (1:4). Tomēr Salaspils komanda spēja saņemties pēc šī neveiksmīgā starta un ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā pirms puslaika pārtraukuma (8:6).

Otrajā puslaikā bija vērojama saspringta cīņa, kas noslēdzās ar "Salaspils WT" uzvaru 15:11. Salaspiliešiem šis ir jau trešais tituls pēc kārtas.