08.08.2016 17:06

Olaines skeitbordisti ievākuši iespaidīgu medaļu ražu pasaules čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines skeitbordisti ievākuši iespaidīgu medaļu ražu pasaules čempionātā publicitātes

Spītējot lietum, trīs dienas Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē un Lucavsalā labākie skeitborda slaloma meistari no 17 valstīm sacentās par pasaules čempionāta medaļām. Spēcīgajā konkurencē labus panākumus guva olainieši – Jānis Kuzmins prestižākajā "Pro" grupā un Artūrs Liskovs amatieru grupā.

Pirmajā dienā Priekuļos dalībnieki sacentās milzu slaloma disciplīnā, kurā katram dalībniekam bija doti divi mēģinājumi. Jānis Kuzmins, kurš sacensībās bija ne tikai dalībnieks, bet arī viens no rīkotājiem, 28 "Pro" grupas dalībnieku konkurencē uzrādīja otro labāko rezultātu, piekāpās vienīgi amerikānim Džo Maklarenam un izcīnīja sudraba godalgu. Vēl labāk veicās Artūram Liskovam – viņš šajā disciplīnā izcīnīja čempiona titulu amatieriem.

Otrajā dienā Lucavsalā noritēja sacensības speciālajā slalomā, turklāt pēc kvalifikācijas braucieniem skeitbordisti sacentās aci pret aci pēc izslēgšanas turnīra principiem. Olainietis Kuzmins kvalifikācijā uzrādīja otro laiku, vinnēja astotdaļfinālu un ceturtdaļfinālu, taču pusfinālā vēlreiz piekāpās Džo Maklarenam un bija spiests cīnīties par bronzas medaļu, ko arī ieguva, "mazajā finālā" pārspējot Viktoru Hadestrandu no Zviedrijas.

Visbeidzot pasaules čempionāta pēdējā dienā tika sadalītas godalgas līnijslalomā. Lietus dēļ laureāti tika noteikti pēc kvalifikācijas braucienos uzrādītajiem rezultātiem, kuros Jānis Kuzmins atkal bija otrais, šoreiz aiz Viktora brāļa Vikinga Hadestranda. Sudrabu izcīnīja arī Artūrs Liskovs, par kuru otrajā braucienā ātrāks izrādījās liepājnieks Toms Dreiblats.