05.08.2016 14:57

Olimpisko spēļu laikā īstenos projektu "Mans olimpietis"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

No 5. augusta līdz 1. septembrim Latvijā tiek īstenots pateicības projekts "Mans olimpietis", kura mērķis ir aicināt iedzīvotājus dalīties savos stāstos par cilvēkiem, kuri ieguldījuši laiku un pūles, palīdzot kādam sapnim kļūt par veiksmes stāstu. Riodežaneiro vasaras olimpisko spēļu laiks ir iespēja viņam pateikt par to paldies.

Digitālā platforma "Mans olimpietis" ir īpaši veidota mājaslapa, kurā laika posmā no 5. augusta līdz 1. septembrim ikvienam iedzīvotājam ir iespēja video, fotogrāfijas vai apraksta formā līdz 400 rakstzīmēm iepazīstināt Latviju ar savu olimpieti un atstāt savu stāstu par viņu. Katrs iedzīvotāju ievietotais ieraksts tiks apkopots un kalpos, kā neatņemama detaļa, kas palīdzēs digitāli atklāt mūsu olimpiešiem veltītu zīmējumu, ko veidojis grafiti mākslinieks Kiwie.

Projekta digitālajā platformā slēpjas iestrādāts mākslas darbs, taču, lai to atklātu, ir nepieciešama iedzīvotāju līdzdalība. Pieaugot mājaslapā ievietoto ierakstu skaitam, pakāpeniski atklāsies kāda daļa no īpašā zīmējuma, kas šī gada rudenī iegūs neaizmirstamu lielformāta vides vizualizāciju.

Projekta laikā ikviens stāstu autors piedalās arī konkursā par Latvijas olimpiskās izlases dalībnieku kreklu ar autogrāfiem. Trīs laimīgie konkursa uzvarētāji tiks noteikti izlozes kārtā 1. septembrī, noslēdzoties projekta pirmajai daļai.