02.08.2016 12:40

FOTO: Sporta diena un Ulbrokas ezera regate Stopiņos

Autors  www.stopini.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Sporta diena un Ulbrokas ezera regate Stopiņos Stopiņu novada pašvaldība; video - biedrība "Spartietis"

Smiltis, saule un sportisks azarts jūlija pēdējā sestdienā valdīja pie Ulbrokas ezera. Šogad Stopiņu novada sporta dienas dalībnieki sacentās komandu sporta veidos – futbolā un volejbolā, individuāli katrs varēja izmēģināt spēku zvejnieka zābaka mešanā, un ģimenes startēja stafetē, kur rezultātu noteica visu kopīgais veikums.

Sporta dienas aktivitātes šogad papildināja biedrības "Spartietis" organizētā "Spartieša stafete", kurā visiem dalībniekiem vajadzēja veikt vairākus vingrinājumus, apvienojot fizisko spēku un ātrumu. Drosmīgākie arī izmēģināja spēkus svara stieņa spiešanā guļus, kur sievietēm bija jāatspiež 20 kg smags stienis, bet vīriem – 40 kg.

Sacensību noslēgumā ar medaļām, kausiem un balvām tika apbalvoti veiklākie un stiprākie visās disciplīnās.


Jau otro gadu, pēc sporta sacensībām Ezera diena turpinās ar "Ulbrokas ezera regati". Regatē startē komandas ar pašbūvētām laivām no PET pudelēm. Šogad sacensībās piedalījās astoņas komandas. Katras komandas kuģis bija oriģināls un arī regates komandas bija atbilstošā tematiskā noformējumā. Summējot rezultātus, tika noskaidrota ātrākā regate – šogad tā izrādījās Stopiņu novada domes komanda "Vakars uz ezera".

Kad regates bija pietauvojušās, skatītāji varēja nobalsot par savu simpātiju – laivu un komandu, kura bija visvairāk iepatikusies. Katra komanda ieguva kādu nomināciju – "Ašākie", "Izturīgākie" un tā tālāk. Skatītāju simpātiju balvu šogad ieguva komanda "Vakars uz ezera".

Ezera dienas pasākumus jau tradicionāli noslēdz skaists vakara koncerts uz Ulbrokas ezera laipas. Šogad visus sanākušos priecēja diksilends "Sunny Groove Dixie" un Marko Ojala. Melodijas aicināja dziedāt un dejot līdzi, ko skatītāji ar prieku arī darīja. Izskanot pēdējiem akordiem, pār ezeru sāka līt "zvaigžņu lietus" – ar krāšņu uguņošanu noslēdzot karsto un bagātiem iespaidiem piepildīto dienu.

Vairāk foto skatīt šeit un šeit.