31.07.2016 20:54

Jāšanas Pasaules kausa posmā uzvaras arī Ģirtam Bricim, galvenajā maršrutā triumfē lietuvieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jāšanas Pasaules kausa posmā uzvaras arī Ģirtam Bricim, galvenajā maršrutā triumfē lietuvieši Latvijas Jātnieku federācija

Trīs dienas sporta centrā "Kleisti" risinājās Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma sacensību jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kurās piedalās jātnieki no septiņām valstīm. Galvenajā "Grand Prix" maršrutā pirmās trīs vietas izcīnīja Lietuvas jātnieki, taču pie panākumiem citos maršrutos tika arī mājinieki.

Viens no veiksmīgākajiem Latvijas jātniekiem sacensībās bija Ģirts Bricis no Babītes novada, kurš izcīnīja uzvaras divos maršrutos. Otrās dienas piektajā maršrutā ar šķēršļiem līdz 130 cm augstumam viņš ieguva pirmo vietu ar zirgu Caprie, bet dienu vēlāk bija labākais ar zirgu Donau astotajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem. Vēl godalgotajā sešniekā Ģ.Bricis iekļuva septītajā maršrutā 6–7 gadus veciem jaunzirgiem ar 125/130 cm augstiem šķēršļiem un handikapu, kurā ar Berlini ieņēma piekto vietu.

"Man vienmēr ir paticis startēt savās mājās, mūsu valsts līdzjutēju atbalstītam. Kad skan Latvijas himna pašu mājās, tad gandarījums par padarīto darbu ir vēl jo lielāks. Man Pasaules kausa Rīgas posmos tradicionāli veicas, startēju ar maksimālo zirgu skaitu un izdodas arī sasniegt labus rezultātus," pēc sacensībām Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina Ģirts Bricis.

"Uzvarēju ar Donau, kas ir pašā savas starptautiskās sporta karjeras sākumā, jo tās viņam ir tikai otrās starptautiskās sacensības. Zirgam ir ļoti labi ciltsraksti, tieši konkūra zirgu līnijā, tāpēc ceru, ka Donau galvenie panākumi vēl priekšā. Šonedēļ un nākamnedēļ notiek divas svarīgākās sacensības gadā šķēršļu pārvarēšanā – Pasaules kausa izcīņa un Latvijas čempionāts. Līdzjutēju atbalsts būs vajadzīgs arī nākamnedēļ."

Trīs reizes labāko sešniekos izdevās iekļūt arī Laurai Penelei no Mārupes novada z/s "Lielceri". Pirmās dienas otrajā maršrutā ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs viņa bija labākā no latviešiem, ieņemot ceturto vietu ar ar Dundas VDM. Ceturtajā maršrutā 6/7 gadus veciem zirgiem ar šķēršļu augstumu 120/125 cm Laurai kopā ar Flipperboy trešā vieta, bet piektajā maršrutā ar Dundas VDM viņa ieņēma otro vietu aiz Ģ. Briča.

"Sasniegts tiešām daudz. Abi zirgi ir labā formā. Šīs mums ir jau otrās starptautiskās sacensības pēc kārtas. Arī Ruilā, Igaunijā tika izcīnītas augstas vietas, un man ir prieks, ka izdodas panākt rezultātu stabilitāti. Tagad Kleistos otro dienu pēc kārtas startēju bez gāztiem šķēršļiem, un man tas ir svarīgi. Noskaņojums ir labs, arī, neskatoties uz to, ka, tieši jājot ar Dundas, sāka spēcīgi līt," teica Laura Penele, kura "Grand Prix" maršrutā nepiedalījās, jo zirgi vēl esot pārāk jauni, un viņas mērķis nav vis sasteigt sagatavošanās procesu, bet darīt visu lēnām un pamatīgi.

Otrās dienas augstākajā konkūrā – sestajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm divās fāzēs – trešo vietu aiz Baltkrievijas un Igaunijas sportistiem ieguva Inčukalna novada Jauno Jātnieku skolas pārstāve Maira Leja ar zirgu Corrwiko.

Maira Leja: "Biju ļoti sagatavojusies šim startam. Es apzinos sava zirga spējas, to, ka viņš var pārvarēt augstus šķēršļus, bet tikai tad, ja pilnībā man uzticas un ļauj man sevi vadīt maršrutā. Šoreiz šī sapratne ar Corrwiko mums izdevās lieliski, un viņš pat pārvarēja ūdensgrāvi – šķērsli, kas daudzus zirgus biedē. Zirgam ir deviņi gadi, ar viņu strādāju nepilnu gadu, un viņam nav lielas pieredzes uz šāda augstuma šķēršļiem, tāpēc man ļoti liels prieks par sasniegto."

No Pierīgas jātniekiem vēl jāatzīmē jaunās ropažnieces Sabīnes Siliņas izcīnītā augstā ceturtā vieta astotajā maršrutā ar zirgu Kalgari.

Diemžēl galvenajā "Grand Prix" maršrutā Latvijas sportistiem tik labi neklājās – labākais ar piekto vietu bija Andis Vārna ar KS Coradina, bet pirmās trīs vietas ieguva Lietuvas jātnieki ar Zigmantu Šarku un Aster priekšgalā. "Esmu ļoti priecīgs par lietuvieti Zigmantu Šarku, kurš ar zirgu Aster uzvarēja "Grand Prix", jo viņš pirms vairākiem gadiem šo zirgu iegādājās no manis. Visu laiku sekoju līdzi viņu abu karjerai un priecājos par panākumiem," kaimiņa panākumu komentēja Ģirts Bricis.