25.07.2016 11:52

Pierīgas BMX braucēji aizvadījuši pēdējās sacensības pirms Mārupes posma

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pierīgas BMX braucēji aizvadījuši pēdējās sacensības pirms Mārupes posma Mārupes BMX klubs

Madonā aizvadīts "SMScredit.lv" BMX čempionāta piektā posma sacensības, kurās jau tradicionāli startēja gandrīz trīs simti dažāda vecuma dalībnieku. Kārtējās godalgotās vietas izcīnīja gan "RRS/Rīgas favorīts" komandu pārstāvošie Pierīgas braucēji, gan Mārupes BMX kluba pārstāvji, kuri būs nākamā posma saimnieki.

Pēc divu posmu pārtraukuma pirmās divas vietas B7 vecuma grupā zēniem izcīnīja mārupieši Markuss un Ralfs Domoracki. Madonā pirmais bija Ralfs, bet čempionāta kopvērtējumā Markuss brāli apsteidz par diviem punktiem. Ceturtais šajā grupā gan posmā, gan sezonas summā ir vēl viens Mārupes BMX kluba pārstāvis Rauls Petkēvičs.

Mārupiešiem Madonā vēl divas uzvaras – B12 grupā piekto reizi pēc kārtas pirmais bija Mārtiņš Zadraks, bet B13 grupā nepārspēts atkal palika Edvards Emīls Liberts, kurš iepriekš vienu posmu bija izlaidis, tāpēc kopvērtējumā ir trešais.

G7 grupā meitenēm trīs nākamās vietas aiz uzvarētājas Esteres Zaķītes ieņēma Mārupes jaunās BMX braucējas Estere Liepiņa, Ērika Ozola un Ramona Petkēviča, bet G11-13 grupā otrā bija Beate Žihare. Viņu kluba biedrs Noa Laake bija otrais B11 grupā, bet krūzeru CR30+ klasē otrais bija Edgars Regzdiņš.

Divas uzvaras izcīnīja "RRS/Rīgas favorīts" pārstāvji. Carnikavietis Kristers Apels trešo reizi sezonā bija labākais B9 grupā, bet B10 grupā dubultuzvaru guva kopvērtējuma līderis ikšķilietis Edgars Langmanis un carnikavietis Kristers Oiguss, bet ceturtais bija mārupietis Daniels Ozols.

"SMScredit.lv" BMX čempionāta kopvērtējumā līdz ar jau pieminētājiem braucējiem labāko trijniekos pēc pieciem aizvadītajiem posmiem ir arī Estere Liepiņa, Ramona Petkēviča, Beate Žihare, Edgars Regzdiņš, Rūdolfs Sīklis (B8), Kristers Oiguss un Noa Laake.

Dienu vēlāk turpat Madonā notika Smeceres sila kausa izcīņa. Gandrīz visās vecuma grupās puišiem uzvaras izcīnīja Pierīgas puiši – Rauls Petkēvičs (B7), Kristers Apels (B9), Kristers Oiguss (B10), Noa Laake (B11), Mārtiņš Zadraks (B13) un Edvards Emīls Liberts (B14).

"SMScredit.lv" BMX čempionātā atlikuši trīs posmi. Pirmais no tiem 6. augustā notiks Mārupes BMX trasē. Turpat dienu vēlāk norisināsies Mārupes kausa izcīņa.