24.07.2016 14:47

Garkalnes regbija-10 turnīrā uzvar Šauļu "BaltRex", mājinieki otrie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes regbija-10 turnīrā uzvar Šauļu "BaltRex", mājinieki otrie Zigismunds Zālmanis, RFC "Livonia"

"Garkalne/Livonia" komanda Upesciemā ieguva otro vietu šobrīd vienīgajā regbija-10 turnīrā Latvijā – Pierīgas atklātajā čempionātā regbijā jeb Garkalnes kausa izcīņā, kas risinājās 14. reizi. Par turnīra uzvarētājiem kļuva Šauļu "BaltRex" regbisti.

"BaltRex" uzvarēja visās četrās spēlēs. Ar divām uzvarām četrās spēlēs otro vietu ieguva "Garkalne/Livonia", trešā arī ar divām uzvarām palika "Ulre/Ķekava". Ar vienu uzvaru ceturtā bija "Baltic Old Boys" komanda un piektā – LMT/"Eži".


"Livonia" zaudēja Garkalnes kausu, kurā bija uzvarējusi četrus iepriekšējos gadus, informēja klubā. Komandu turnīrā vadīja Kriss Čadlijs. Pirmajā spēlē livonieši ar 27:0 uzvarēja LMT/"Ežus", tad ar 19:0 pārspēja "Ulre/Ķekava", ar 7:14 zaudēja "BaltRex" un ar 7:14 "Baltic Old Boys". "Garkalne/Livonia" komandā spēlēja vairāki vīri, kuri pirms nedēļas bija kļuvuši par Latvijas čempioniem regbijā-7 – Kristaps Bērziņš, Valērijs Runco, Gundars Grieķis un Norberts Bekmanis.

Pirmo reizi turnīrā bija sagādātas arī naudas balvas. Par labāko spēlētāju kļuva Kaspars Ķipsts no "Ulre/Ķekava", bet par rezultatīvāko – Vitars Blošķis no "BaltRex".

Regbijs-10 ir kā pārejas posms no regbija-7 uz klasisko regbiju. Turnīra galvenais iniciators un rīkotājs ir Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks, bijušais Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs.

Notika arī Latvijas un Lietuvas veterānu komandu spēle, kas noslēdzās 10:10 un kurā piedalījās arī 72 gadus vecais Jānis Kozirevs. Dažam spēlētājam bija sasniegti 60 gadi.

30. jūlijā "Garkalne/Livonia" Latvijas kausa pusfinālā tiksies ar "Ovāls/Jūrmala", lai noskaidrotu komandu, kas finālā 6. augustā sacentīsies ar "Miesnieki/Ķekava".