20.07.2016 15:09

Ropažos sadalītas Latvijas dubultspēļu čempionāta medaļas petankā vīriem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos sadalītas Latvijas dubultspēļu čempionāta medaļas petankā vīriem arhīvs

Ar kluba "Rīgas petanka" pārstāvju Aividsa Švarca un Jura Keiša negaidītu uzvaru Ropažos aizvadītās nedēļas beigās noslēdzies Latvijas dubultspēļu čempionāts petankā vīriem. Turnīrā piedalījās 22 dueti, tostarp mājinieku sporta kluba "Boule" un sporta kluba "Upesciems" pārstāvji.

Pēc piecās kārtās izspēlētā priekšsacīkšu turnīra cīņu par medaļām turpināja astoņi labākie pāri. Un jau ceturtdaļfinālā notika pārsteigums – Švarcs un Keišs (komanda "Kurare") ar 12:5 pārspēja "Upesciema Warriors" kluba pārstāvjus Juri un Edgaru Silovus, kuri vienīgie bija vinnējuši visas pirmās piecas spēles un izslēgšanas turnīru sāka ar pirmo numuru (viņu pāridarītāji – ar astoto).

Turpinājumā "Kurare" ar 13:0 pieveica "Go Sum" komandu jeb Dzintaru Seili un Deniju Kuzmu no sporta kluba "Upesciems", bet finālā ar 13:6 SK "Boule" komandu "R2" jeb Raivi Stepiņu un Māri Rikšu, kuri savukārt otrajā pusfinālā sīvā cīņā ar 13:12 bija pārspējuši daudzkārtējos valsts čempionus Gati un Māri Miglānus jeb komandu "MIG" no SK "Upesciems".

Spēlē par trešo vietu divu Upesciema kluba komandu divcīņā "Go Sum" komanda ar 13:4 uzvarēja "MIG" un izcīnīja bronzas medaļas. Piekto vietu ieņēma Ivars Dzenītis un Māris Silovs (SK "Boule"), sesto – Dainis Kalniņš un Māris Girgensons (SK "Upesciems"), septīto – Juris un Edgars Silovi ("Upesciema Warriors"), bet labāko astotnieku noslēdza Dāvids Lindbergs un Sandis Dzenītis (SK "Boule").

Petanka sezona Latvijas klubu komandām turpināsies ar Baltijas kausa izcīņas Igaunijas posmu Valgā šīs nedēļas nogalē.