27.06.2012 09:11

Siguldā noskaidros Baltijas piedzīvojumu sacensību čempionu

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tieši Siguldā tiks noskaudrots, kurš būs Baltijas piedzīvojumu sacensību čempions. Tieši Siguldā tiks noskaudrots, kurš būs Baltijas piedzīvojumu sacensību čempions. www.sportacentrs,com

7.jūlijā Siguldā "Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību ietvaros norisināsies Baltijas piedzīvojumu sacensību čempionāts.

Otro gadu pēc kārtas tieši Siguldā tiks paziņota uzvārētāja komanda starp Lietuvas, Latvijas un Igaunijas sportistiem piedzīvojumu sacensībās, kuru popularitāte Baltijas valstīs arvien strauji pieaug.

Pustūkstotis "Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību dalībniekiem, tajā skaitā komandām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tiks dots signāls startam cīņai ne tikai par uzvaru trešajā posmā, bet arī par BARC čempiona titulu. Baltijas čempionāts notiek jau otro reizi.

"Sigulda ir vienīgā pilsētā, kur sacensības notiks jau otro reizi. Gaujas senlejas, skaistās apkārtnes un izteikta reljefa dēļ Siguldas posms 2011. gadā kļuva par vienu no augstāk novērtētājiem. Tādēļ nolēmām, ka Siguldas kalnu, leju, meža labirintu pietiek arī šim gadam, lai pārsteigtu dalībniekus atkal," teic Jānis Vanags, piedzīvojumu sacensību "Triatel xRace" organizators.

Viņš sola, ka arī šoreiz dalībnieki izjutīs ātrus nobraucienus un vairākus kāpumus, tomēr viņu acu priekšā tiks atklāta tāda Sigulda, kas ikdienā viesiem paliek nezināma. "Tā kā ir vasaras vidus, tad var gatavoties arī slapjākām posmam. Dažādi uzdevumi dalībniekiem būs jāveic visu distances laiku. Ar raitu kustību uz priekšu vien nepietiks - būs jāspēj arī padomāt, lai neiekultos liekos metros un kilometros. Lieli ātrumi mīsies ar uzmanīgu un lēnu pārvietošanos, velosipēds ik pa laikam būs jāliek pie malas, lai kaut kur aizskrietu vai aizpeldētu," atklāj J. Vanags.

Pieteikšanās līdz pat sacensību dienai mājas lapā www.xrace.lv vai sacensību centrā sacensību dienā.

Skatītāji ir aicināti sagaidīt čempionus finišā Siguldas svētku laukumā ap pulksten 16.