17.08.2016 11:15

Svētdien Olainē - Latvijas Velo svētki gan profesionāļiem, gan pašiem mazākajiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētdien Olainē - Latvijas Velo svētki gan profesionāļiem, gan pašiem mazākajiem publicitātes

Svētdien otro gadu pēc kārtas Olainē norisināsies vērienīgie Latvijas Velo svētki, kuros aicināti piedalīties gan profesionālie riteņbraucēji, gan riteņbraukšanas entuziasti. Sacensību dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja izvēlēties kādu no piecām distancēm, kas piemērotas ne tikai šosejas, bet arī MTB kalnu riteņbraucējiem.

Velo svētki Olainē ir vienas no nedaudzajām riteņbraukšanas sacensībām Latvijā, kas piedāvā kvalitatīvas distances gan MTB, gan šosejas riteņbraukšanā viena pasākuma ietvaros, pauž rīkotāji. Arī šogad šis būs īpaši krāšņs pasākums, kas vienos dažāda vecuma un kvalifikācijas riteņbraukšanas profesionāļus un entuziastus ar mērķi popularizēt riteņbraukšanas sportu Latvijā, veicināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās sporta nodarbībās, kā arī atbalstīt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.


Sporta šosejas distancē (100km) dalībnieki veiks vienu apli pa šoseju Rīga–Jelgava, turpceļā caurbraucot Jelgavas pilsētu, bet atpakaļceļā – Mārupi. Tautas šosejas distances (45km) trasi veidos aplis no Olaines pa veco Jelgavas šoseju līdz Mārupei un atpakaļ uz Olaini pa šoseju Babīte–Salaspils. MTB distance (42km) vedīs pa mežu un lauku ceļiem un būs izaicinājums pat pieredzes bagātākajiem kalnu riteņbraucējiem.

Ģimeņu distances (6km) parāde nesteidzīgi vedīs caur Olaines pilsētu un priecēs vietējos atbalstītājus. Savukārt Bērnu brauciens (0,5-1km) ļaus izjust sacensību garšu arī pašiem mazākajiem svētku dalībniekiem.

Ģimeņu distances dalībniekiem arī būs iespēja tikt pie īpašām balvām vairākās nominācijās – kuplākā ģimene, oriģinālākā ķivere, košākais stūrētājs, saskaņotākā komanda, stilīgākais divritenis, radošākais tandēms, smalkākā velodāma un elegantākais velokungs.

Paralēli velomaratonam Velo svētku norises vietā apmeklētājus visas dienas garumā sagaida arī dažādas aizraujošas izklaides aktivitātes – atraktīvi pasākuma vadītāji un dīdžeji, degustācijas, konkursi un balvas no sponsoriem, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi un virkne citu aizraujošu piedāvājumu kā lieliem, tā arī maziem.