18.07.2016 14:44

Siguldas kausa izcīņā regbijā-7 triumfē mājinieki, ķekavieši otrie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas kausa izcīņā regbijā-7 triumfē mājinieki, ķekavieši otrie RK "Sigulda"

Svētdien Depo laukumā ceturto gadu pēc kārtas tika aizvadīta tradicionālā Siguldas kausa izcīņa olimpiskajā regbija paveidā regbijā-7. Pirmo reizi šo gadu laikā kauss palika mājās – spēcīgākie izrādījās regbija kluba "Sigulda" spēlētāji.

Kā portālam "Apriņkis.lv" pavēstīja Siguldas klubā, turnīrs jau tradicionāli notika Latvijas čempionāta 1. līgas ietvaros, un bija sezonas trešais posms. Pēc pirmajiem diviem posmiem siguldieši kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, ko dalīja ar regbija klubu "Eleja" un Latvijas U-18 izlasi.


Siguldā sacentās deviņas komandas, kas bija sezonas rekords. Komandas bija sadalītas trijās apakšgrupās. Apakšgrupu cīņās siguldieši vispirms ar 19:12 uzveica Grobiņas "Vikingus", bet vēlāk ar 31:0 Latvijas U-18 izlasi. Divas uzvaras RK "Sigulda" garantēja vietu labāko trijniekā, taču, lai uzvarētu visā turnīrā, bija jāizcīna vēl divas uzvaras, spēlējot pret abu pārējo grupu uzvarētājām.

Mačā ar regbija kluba "Miesnieki" komandu, kas startēja ar nosaukumu "Ķekavas novada sporta skola" siguldieši bija pārāki ar 22:17. Ķekavieši ar 21:5 uzveica "Livonia/Vidzeme" regbistus, un tas nozīmēja, ka, lai uzvarētu visā turnīrā, Siguldas regbistiem der arī neizšķirts, bet zaudējuma gadījumā var nākties samierināties ar trešo vietu. Dramatisma pilnā spēlē spēcīgāki tomēr bija mājinieki, kas minūti pirms beigām izrāva uzvaru ar 19:17. Pēc divām otrajām vietām iepriekšējos gados beidzot bija izdevies uzvarēt arī savā laukumā.

RK "Sigulda" rindās spēlēja: Raimonds Rudzāts (kapteinis), Raivis Voitkuns, Toms Kirtovskis, Ervīns Viļumsons, Pēteris Skudra, Artis Koško, Mikus Ozols, Roberts Binde, Kārlis Sarkans, Lauris Murāns.

Otrajā vietā ierindojās "Ķekavas novada sporta skola", trešajā – "Livonia/Vidzeme". Tālākās vietas ieņēma "Jūrmala", Latvija U-18, "Eleja", "Vikingi", "Mītava" un "Beverīna/Fēnikss". Pateicoties panākumam savās mājās, siguldieši arī nostiprinājušies trešajā vietā kopvērtējumā. Situācija pēc trim kārtām: 1. "Jūrmala" (22 punkti), 2. ĶNSS (22), 3. "Sigulda" (17), 4. Latvija U-18 (13), 5. "Livonia/Vidzeme" (13), 6. "Eleja" (12), 7. "Misa" (6), 8. "Vikingi" (5), 9. "Mītava" (4), 10. "Beverīna/Fēnikss" (3).

1. līgas čempionātā atlikuši vēl divi posmi. 6. augustā komandas spēkosies Rūjienā, bet 4. septembrī – Ozolniekos.