18.07.2016 11:57

Ķekavas un Carnikavas riteņbraucēji plūc laurus Latvijas MTB XCO čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas un Carnikavas riteņbraucēji plūc laurus Latvijas MTB XCO čempionātā publicitātes

Svētdien Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos norisinājās Latvijas čempionāta sacensības kalnu riteņbraukšanā (MTB) olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Jauniešu un junioru konkurencē atzīstamus rezultātus sasniedza Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) un Carnikavas sporta centra pārstāvji.

Pateicoties vietējiem riteņbraukšanas entuziastiem un Cēsu Olimpiskā centra darbiniekiem, tika sagatavota ļoti dinamiska un reizē sarežģīta trase. Kā vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija, 4,5 kilometru garajā distancē netrūka ne šauru taciņu, garu un stāvu kāpumu, asu nobraucienu, kā arī tramplīnu. Tāpat lietus bija parūpējies, lai trase būtu ne tikai smaga un mīksta, bet arī bīstama īpaši nobraucienos.

Junioru (1998./99. g.dz.) konkurencē pirmo vietu 18 kilometru distancē (četri 4,5 km gari apļi) izcīnīja ĶNSS pārstāvis Kristofers Bindemanis, kurš finišēja pēc stundas un divām minūtēm un tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā piecām minūtēm. Cits ĶNSS komandas dalībnieks Elvijs Zommers izrādījās otrais labākais jauniešu (2000./01.g.dz.) sacensībās 13,5 km distancē, tikai 26 sekundes zaudējot uzvarētājam Artūram Krastam.

Sacensībās jaunietēm otro vietu ieņēma Renāte Rodionova no Carnikavas sporta centra, kura triju apļu braucienā pusotru minūti zaudēja Viktorijai Loiko. Vēl vienu godalgu Carnikavas sporta centram nopelnīja Matīss Reinšmits, kurš ierindojās trešajā vietā zēnu (2002./03. g.dz.) konkurencē.

Dāmu elites grupā startēja vien divas dalībnieces, un otro vietu Latvijas čempionātā ieguva Rūta Brakovska no "MTB Garkalne" komandas. Savukārt elites grupā vīriem septītais bija carnikavietis Kaspars Baltacis, kurš Latvijas čempionam Mārtiņam Blūmam 27 km braucienā zaudēja vairāk nekā 11 minūtes.