17.07.2016 08:25

Garkalnes klubs "Livonia" nosargā Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes klubs "Livonia" nosargā Latvijas čempionu titulu regbijā-7 RFC "Livonia" un Latvijas Regbija federācija

Par Latvijas čempioniem regbijā-7 ceturto gadu pēc kārtas kļuvusi Garkalnes kluba "Livonia" pirmā komanda, kas šogad startēja ar nosaukumu "Baltic XL/Livonia". Sestdien Upesciema stadionā notikušā pēdējā trešā posma finālā livonieši ar 29:14 uzvarēja savus galvenos konkurentus Ķekavas kluba "Miesnieki" komandu "STATS serviss".

"STATS serviss" regbisti bija uzvarējuši Latvijas čempionāta pirmajā posmā, bet "Baltic XL/Livonia" pirms nedēļas – otrajā. Pirms trešā posma bija skaidrs, ka abas šīs komandas cīnīsies par čempionu titulu kopvērtējumā, un nebija pārsteigums, ka konkurenti tikās arī pēdējā posma finālā.

Finālā rezultātu atklāja Kristaps Bērziņš, kurš livoniešus izvirzīja vadībā ar 5:0. Tomēr sekoja "miesnieku" atbilde ar Emīla Baloža piezemējumu un Jura Iesalnieka realizācijas sitienu – 7:5 "STATS serviss" labā, vēsta Latvijas Regbija federācija. Līdz puslaika beigām "Baltic XL/Livonia" tomēr ne tikai atguva vadību, bet arī palielināja pārsvaru līdz 19:7. Vispirms komandas kapteinis Ainārs Bērziņš un pēc tam Valters Raņķis veica piezemējumus, precīzi bija arī divi lietuvieša Vitara Blošķa realizācijas sitieni.

Otrajā puslaikā Blošķis un Kristaps Bērziņš izdarīja vēl divus piezemējumus (29:7), praktiski izšķirot cīņas iznākumu, un tikai spēles izskaņā "STATS serviss" labā ar piezemējumu izcēlās Krists Krūskops, bet realizāciju iesita Andris Andersons – 29:14.


Pēdējā posma "Baltic XL/ Livonia" sastāvā spēlēja Ainārs Bērziņš, Kristaps Bērziņš, Toms Zibolis, Vitars Bloškis, Gundars Grieķis, Valters Raņķis, Norberts Bekmanis, Valts Ripa, Roberts Miksons, Ivo Kapiņš, Deivids Cjukša un Pavels Tulubjevs.

"Bija grūti. Pēdējiem diviem posmiem bija ierobežotas iespējas trenēties, taču komanda parādīja ļoti labu rezultātu. Nebūs nekādu pārmetumu spēlētājiem, kuri nospēlēja ļoti labi, pieļaujot ļoti maz kļūdu. Svarīgākais ir tas, ka punktus guva daudzi spēlētāji un visi cīnījās kā komanda," izteicās "Baltic XL/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks.

"Kopumā par sezonu runājot – pavasarī it kā bijām pazaudējuši komandas spēli. Šoreiz "Miesnieki" bija vājāki nekā iepriekšējā posmā, nemanīju dažus vadošos spēlētājus. Taču šī komanda, lai arī otrais numurs, spiež mūs domāt un nopietni gatavoties spēlei."

Trešo vietu gan Latvijas čempionāta pēdējā posmā, gan kopvērtējumā ieguva no vairāku regbija klubu spēlētājiem sastādītā komanda "Halipapa", kas mačā par trešo vietu pieveica "Beverīna/Fēnikss" 22:5. Divas citas "Livonia" kluba komandas "Hansa Flex/Livonia" un "Garkalne/Livonia" posmā ieņēma attiecīgi sesto un devīto vietu.

Līdz ar Latvijas čempionāta finišu regbija-7 sezona ir noslēgusies, jo vairāk oficiālu sacensību olimpiskajā sporta spēlē nav paredzēts. Klubus tuvākajā laikā gaida spēlēs Latvijas kausa izcīņā un Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā.