14.07.2016 10:57

Pierīgas futbola klubi Rīgas čempionātā: divi starp līderiem, divi starp pastarīšiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils FS un “Monarhs/Flaminko” komandu spēles epizode Salaspils FS un “Monarhs/Flaminko” komandu spēles epizode Rīgas Futbola federācija

Latvijas futbola otrās līgas turnīrā jeb Rīgas čempionātā sākušās otrā apļa spēles. Turnīrā spēlējošie Pierīgas klubi arvien noteiktāk nostiprinās vēl sezonas sākumā iegūtajās pozīcijās. Salaspils un Babītes komandas saglabā vietas līderu grupā, bet Olaines un Upesciema vienības meklējamas turnīra tabulas lejas galā.

No līderiem "Rīnūži/Beitar" futbolistiem atpaliekot par septiņiem punktiem, trešo vietu šobrīd ieņem Salaspils futbola skola (25 punkti 13 spēlēs). Pēdējos divos mačos savās mājās salaspilieši nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Monarhs/Flaminko" vienību un ar 2:0 pieveica čempionāta pastarīšus "Optibet/Traktors" futbolistus. Abās spēlēs pa vieniem vārtiem Salaspils FS labā guva Ruslans Keirans.

Četri punkti mazāk un viena pozīcija zemāk ir sporta kluba "Babīte" otrajai komandai (pirmā, kā zināms, spēlē pirmajā līgā un svētdien Piņķos aizvadīs Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēli pret FS "METTA"/LU komandu). Babītes futbolisti pēdējās nedēļas laikā aizvadījuši divas cīņas – ar 0:2 piekāpās līderiem "Rīnūži/Beitar" un ar tādu pašu rezultātu pārspēja "Dinamo Rīga" futbolistus, kaut gandrīz visu otro puslaiku nospēlēja skaitliskā mazākumā.

Olaines futbola klubs otrdien savās mājās tikās ar "Progress/Super Nova" komandu ar piedzīvoja zaudējumu 1:5 – vienīgos vārtus olainiešu labā spēles izskaņā guva Ronalds Princs. Turnīra tabulā 13 klubu konkurencē Olaine ar deviņiem punktiem ieņem 11. vietu (9 p.).

Savukārt priekšpēdējā vietā atrodas sporta kluba "Upesciems" futbolisti. Divu pastarīšu savstarpēja spēlē viņi nospēlēja 1:1 ar "Optibet/Traktors" vienību (mājinieku labā precīzi sita Nauris Baranovskis), bet pēc tam piedzīvoja kārtējās sakāves – 0:14 pret "Rīnūži/Beitar" un 0:3 pret "Amoko/02". 13 spēlēs SK "Upesciems" futbolistiem ir tikai četri punkti, turklāt trīs no tiem nopelnīti, pateicoties tehniskajai uzvarai spēlē pret SK "Babīte"-2.